StoryEditorOCM
DubrovnikIZ ŠKOLE U DSO

Slobodan Begić imenovan za ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Piše DV
29. prosinca 2022. - 12:54
Specijal DV Dubrovnik, 310122. Clanovic Kvarteta Sorkocevic ovogodisnji su dobitnici Nagrade Grada Dubrovnika. Na fotografiji: Slobodan Begic.Tonci Plazibat/Cropix

Slobodan Begić imenovan je za ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra nakon provedenog natječaja za imenovanje ravnatelja javne ustanove Dubrovački simfonijski orkestar. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković imenovao je Slobodana Begića ravnateljem DSO-a na mandatno razdoblje od četiri godine, od 1. siječnja 2023. do 1. siječnja 2027. godine.

 

Koncepcija programa Slobodana Begića temelji se na povećanju vidljivosti i vlastitih prihoda, razvoju publike te poboljšanju uvjeta rada i osnaživanju kapaciteta glazbenika, ističe se u obrazloženju imenovanja, a prethodno su dostavljena i mišljenja članova Upravnog vijeća i umjetničkog osoblja Dubrovačkog simfonijskog orkestra o predloženim kandidatima. Zbor umjetničkog osoblja DSO najveću podršku je dao kandidatu Slobodanu Begiću.

 

Dirigent i profesor violine Slobodan Begić aktualni je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik. Osnivač je i umjetnički voditelj kvarteta Sorkočević i prva violina Dubrovačkog gudačkog kvarteta. 

24. travanj 2024 17:56