StoryEditorOCM
DubrovnikSTRADUN KAO MAGISTRALA

Mato Franković slaže se da postojeće, već najmanje 50 godina dugo rješenje nije dobro, ali...

Piše DV
6. svibnja 2023. - 12:44

Nakon prozivki da će se Stradun profundati zbog velikog broja kamiona i drugih dostavnih vozila koji ujutro opskrbljuju Grad u zidinama, na ovu se temu oglasio i prvi čovjek Grada Mato Franković na svom fb profilu:

image

Gužva na Stradunu

- "Jednom će se profundat sve", "Stradun kao magistrala", "Jadni Grade" ...

- Po tko zna koji put objavljuju se fotografije Straduna s velikim brojem vozila koji vrše opskrbu Grada u jutarnjim satima do 7:30. Vidim kako su svi puni čuđenja i ističu kako ovo nikad nije bilo ovako, kako će se sve profundat i sve će poći kvragu, uz nerijetke komentare "prije je bilo bolje".

- Uz ovo ‘prije je bilo bolje‘ prilažem jedan isječak iz novina od prije 50 godina, kada je u Gradu bilo najmanje 50% manje ugostiteljskih objekata. Slažem se kako postojeće, već najmanje 50 godina dugo, rješenje nije dobro.

- Potrebno je riješiti cjelovitu opskrbu Grada, ali isto nije nimalo jednostavno. Vjerujem kako se izgradnjom većeg opskrbnog centra ispod parka na Pločama može većim dijelom riješiti ovaj 50 godišnji problem. Kao i problem na Stradunu, tako i onaj ispod Straduna, o kojem nitko nije brinuo niti prstom taknuo preko 50 godina kao što vidite na drugoj fotografiji, pripao je gradskoj upravi kojoj sam na čelu da ga riješi - napisao je Mato Franković.

19. travanj 2024 18:18