StoryEditorOCM
DubrovnikPOSLOVNI USPJEH |

Sjajna sezona za perjanicu hrvatskog nautičkog turizma – ACI marinu Dubrovnik

Piše PSD.
7. rujna 2021. - 12:09

Poučeni iskustvom od prošle godine, ali i konstantnim promjenama epidemiološke situacije, mnogi su početkom godine s nesigurnošću gledali na nadolazeću turističku sezonu. Međutim, nautički se turizam već u prvoj „pandemijskoj sezoni“ 2020. godine pokazao iznimno otpornim i sigurnim oblikom odmora, zbog čega su na tom polju postojala određena očekivanja i još konkretnije pripreme za novu sezonu. Tako je ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, pravovremeno započeo s temeljitim pripremama u marinama diljem Jadrana, pa i u onima na krajnjem jugu Hrvatske predvođenim ACI marinom Dubrovnik, koju mnogi smatraju perjanicom hrvatskog nautičkog turizma. Naime, ACI je već do početka sezone uložio značajne napore u procjepljivanje svojih djelatnika, dok je ACI marina Dubrovnik među prvima u Hrvatskoj osigurala i mogućnost testiranja na koronavirus za svoje goste. Dodaju li se tome pomno definirani uvjeti u okviru projekta Safe Stay in Croatia i pregršt novih ekskluzivnih sadržaja, osiguran je itekako obećavajući temelj za uspješnu sezonu.

Zadovoljavajuće brojke u 2021. godini

ACI marina Dubrovnik jedna je od najzanimljivijih i najtrofejnijih marina u lancu ACI-ja. Već pri prvom posjetu ovoj atraktivnoj i sadržajem bogatoj marini, svaki će nautičar vrlo brzo spoznati kako je došao na posebno mjesto, kakvo se ne viđa baš svugdje. Svojim jedinstvenim šarmom ACI marina Dubrovnik već dugi niz godina privlači nautičare iz cijelog svijeta, od kojih mnogi nemaju niti u primisli odlazak na bilo koje drugo mjesto. Da je riječ o jednom od omiljenih gradova i marina na čitavom Mediteranu pokazuju i dosadašnji rezultati. Iako sezona nije gotova, brojke itekako obećavaju. Naime, ACI marina Dubrovnik je već u svibnju ostvarila 91 posto prihoda prethodne godine, krajem lipnja 98 posto, a do danas je čak i premašila brojke iz prethodne godine. Štoviše, ako govorimo o brod danima, u usporedbi s 2019. godinom u prvih je 7 mjeseci ostvareno više od 80 posto, a može se očekivati i daljnji rast jer ovogodišnja sezona, za razliku od prošle, nije zaustavljena već u kolovozu. Prema riječima direktora ACI marine Dubrovnik, Lea Ajdukovića, najave za rujan i listopad su također jako dobre, no realizacija rezervacija uvelike ovisi o daljnjem razvoju pandemije. Ipak, ACI je zahvaljujući temeljitoj pripremi spreman pružiti maksimalno sigurnu uslugu neovisno o raspletu epidemiološke situacije.

image
Davor Zunic/Petar Fabijan

Temeljita priprema jamči vrhunske rezultate

ACI od samih početaka pandemije ulaže iznimne napore u zaštitu zdravlja svojih zaposlenika i gostiju te nastoji biti, ne samo domaći, nego i regionalni predvodnik u visokim standardima kada je riječ o sigurnosti cjelokupne nautičke zajednice. Predvodnik nautičkog turizma u Hrvatskoj, u prilagođavanju novonastaloj situaciji otišao je i korak dalje, omogućivši svojim gostima da rezervacije i plaćanja veza izvrše beskontaktno, putem aplikacije ACI Mobile App. Također, ACI je ponosni sudionik i ambasador projekta Safe Stay in Croatia, u sklopu kojega jamči najvišu razinu zaštite svojih gostiju i zaposlenika, kako po pitanju pridržavanja svih potrebnih mjera i preporuka, tako i po pitanju testiranja i procijepljenosti. Štoviše, ACI je već do početka sezone procijepio čak 70% svojih zaposlenika, a upravo je ACI marina Dubrovnik postala jedna od prvih hrvatskih marina koja je uvela uslugu testiranja za sve svoje goste. Međutim, ACI marina Dubrovnik nikako nije jedan od prvih aduta hrvatske nautike samo zbog visoke razine sigurnosti.

 

Bajka koja poziva na povratak

Naprotiv, ova marina za nautičare predstavlja prvi dodir s jednim od najslavnijih svjetskih gradova, Dubrovnikom. ACI je stoga osigurao da uvertira u doživljaj ovog bajkovitog grada bude itekako dostojna i reprezentativna. Nautičari će tako ovdje pronaći ljetnikovac Sorkočević, pravi biser hrvatske povijesno-kulturne baštine, kojem ACI kroz nadolazeću obnovu nastoji vratiti onaj iskonski sjaj kakav i zaslužuje. U blizini ove predivne građevine smješten je hit novitet ove sezone, a riječ je o restoranu Zephyrus – raznovrsnom mjestu gdje zabava susreće gastronomiju svjetske klase. Naposljetku, ne postoji plod ljudske mašte koji može nadmašiti čarobne vidike hrvatskog juga. Nautičari se tako iz ACI marine Dubrovnik mogu otisnuti u istraživanje rajske Korčule, Lastova i Mljeta te nezaboravnih Elafita, uvijek znajući da se na tom putu mogu odmoriti i okrijepiti u ACI marini Korčula te ACI marini Slano.

23. travanj 2024 10:51