StoryEditorOCM
DubrovnikINTERUNIVERZITETSKI CENTAR U DUBROVNIKU

Sir Geoffrey Nice promovirao knjigu “Pravda za sve i kako to postići”

7. srpnja 2018. - 13:32

U dubrovačkom Interuniverzitetskom centru je predstavljena knjiga Sir Geoffrey Nicea “Pravda za sve i kako to postići”.

Na Haškim Tribunalu od 2002. do 2006. godine Nice je bio glavni tužitelj u kaznenom postupku Slobodanu Miloševiću, a njegova knjiga se bavi velikim rasponom tema važnih za razvoj međunarodnog kaznenog prava.

Na vrlo pristupačan način sir Nice približava pravnu tematiku široj publici. Jedno od najinteresantnijih poglavlja je njegov nedovršeni tekst koji je spremao kao završnu riječ u Miloševićevom slučaju. Zbog Miloševićeve smrti on nikada ne završava svoj tekst, ali i u takvom, nedovršenom obliku, Niceov tekst nudi vrijedne pravne i povijesne činjenice o kaznenoj odgovornosti najpoznatijeg zatočenika zatvora Scheweningen kod Den Haaga.

Knjgu je predstavila dr. sc. Nevenka Tromp sa Sveučilišta u Amsterdamu, inače nekadašnja članica tima Tužilaštva za istraživanje političkog vodstva. Promocija knjige je dio IUC-ova tečaja “Law, History, Politics and Society in the Context of Mass Atrocities”, polaznici kojeg su i postavili brojna pitanja autoru knjige. Predstavljenje knjige je bilo otvorena za javnost i odvijalo se na engleskome jeziku.

23. travanj 2024 10:37