StoryEditorOCM
DubrovnikEDUKACIJA ZA NAJMLAĐE |

"SIGURNOST U PROMETU" POZIVA: Prijavite se na online Malu školu prometa

Piše DV
26. ožujka 2021. - 09:10

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Udruga Sigurnost u prometu već niz godina poduzima razne preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Najpoznatija od ovih aktivnosti je akcija „Vratimo djecu na igrališta", "Slatka cesta" te "Mala škola prometa". 

Nažalost, struktura smrtno stradale djece prema svojstvu u kojem su sudjelovala u nesrećama, bitno se promijenila. Prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima. 

Najgore je da su djeca putnici najčešće u vozilima svojih roditelja ili najbližih osoba s kojima bi trebala biti i najsigurnija, ali stvarnost je drugačija. Djeca se nepropisno prevoze na prednjim sjedalima, sjede na stražnjim sjedalima nevezana ili se nalaze u neadekvatnim sjedalicama koja ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti. To je problem na koji će se, između ostalog i dalje usmjeravati preventivne aktivnosti.  

S obzirom da od 25.veljače 2021.godine na području grada Dubrovnika traje nastava po "C" modelu (online), kako bi  naša djeca, posebice ona najmlađa i dalje bila svjesna opasnosti u prometu i bila pripremljena na ponovni početak i odlazak u školu, Udruga Sigurnost u prometu će svake subote počevši od 03.04.2021, pa do početka nastave u školama, s početkom u 18 sati održavati MALE ONLINE ŠKOLE PROMETA! 

Navedena predavanja namijenjena su prvim razredima Osnovnih škola sa područja grada Dubrovnika. Cilj nam je da kroz 30 min koliko će ista trajati djeca uz igru, zabavu i predavanja nauče, eventualno ponove kako se sigurno i oprezno kretati na putu od doma do škole i obrnuto!

Navedena predavanja će se održavati putem zoom aplikacije, te pozivamo sve roditelje djece prvih razreda da prijave svoje dijete na MALU ONLINE ŠKOLU PROMETA!

Prijaviti se može putem inboxa  FB stranice Sigurnost u prometu Dubrovnik te na email dpavela@gmail.com!

16. travanj 2024 08:16