StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKO VIJEĆE DUBROVNIKA: BURNO O SANITATU

Sanitatu treba dignuti parkinge- kasicu prasicu!

6. studenog 2017. - 22:57

Iako je uoči podnošenja izvješća Revizije o radu gradskog poduzeća Sanitat čelnik GV-a Marko Potrebica rekao da se izvješće prima na znanje i o njemu ne glasa, vijećnici nisu odoljeli ne ukazati na brojne propuste i netransparentno poslovanje teško 1,4 milijuna kuna, što su preskupi troškovi međusobno povezanih konsultanata. Dolores Lujić je izrazila nadu da se nikad više neće vidjeti takva revizija nekog gradskog poduzeća te navela niz nepravilnosti u reviziji. Na kraju se javio i Potrebica ustvrdivši da „mrtvog konja ne treba nogama napucavati“:

- Hranu za pse plaćamo 350 tisuća kuna ali iako je svake godine isti natječaj, odjednom treba za natječaj konsultant kojeg masno plate. Mi smo za Studentski dom uzeli znatno jeftinijeg konzultanta nego oni- a na sve je replicirao i Vido Bogdanović koji je ukazao HDZ-ovcima da je dosta priče, rekavši da ne treba revizuija koja je samo potvrda gdje je ugrađen višak kupa:- Ne pravite predstavu! Recite Plenkoviću da ne pravi budale od vas. Kolika je cijena toga?- upitao je a Poteebicam mu odgovorio kako su jasno artikulirali svoje nezadovoljstvo ali nisu mogli utjecati na izbor Valentina Dujmovića u Hrvatske vode.
-Apsolutno se slažem s vama Bogdanoviću! Nije politički reći, ali sam oOsobno izrazio protivljenje premijeru za imenovanje i zbog poruke koju šaljemo. Javno sam se usprotivio imenovanju! No, birači će presuditi –uzvratio je gradonačelnik Franković, da bi se u raspravu uključio Bogdanović i rekao:

-O prolivenom mlijeku ne treba pričati ali treba izvući poučak i strah me da i druga gradska poduzeća imaju slične priče. I to treba dovoditi na mjesto, ali mislim da Sanitatu treba dignuti parkirališta i novac uložiti u unapređenje javnog prijevoza. Sanitat treba za drugi biznis usmjeriti, a novac od parkinga trebali bi uložiti u poboljšanje stanja u prometu te predlažem da se Sanitatu digne ta kasica prasica!

-Više sveučilišnih profesora je pogledalo ovu Reviziju i utvrdilo da je ona primjer političkog progona. Nigdje se ne navodi da je državna Revizija dala pozitivno mišljenje, a period koji se revidira nije ograničen jer se gleda i period kad je bio direktor Kunica, a često i ono ranije vrijeme kad je Sanitat vodio Dujmović. Najmanje što možete učiniti trebate se ispričati Kunici- kazao je Miho Obradović, da bi mu Franković uzvratio:

-Imali ste izvrsno izlaganje i čestitam vam. Pokazali ste kako obraniti neobranjivo, a kako ne znate što je cilj interne revizije, pogledajte stranicu 5 izvješća. Pticama na grani je jasno da je kat zgrade Sanitata radila tvrtka koja je radila i apartmane na Obodu- rekao je a njegova zamjenica Orlanda Tokić pojasnila kako su sve cijene u troškovniku bile puta 2: cijena betona bila je 3200 kuna, a s dostavom i ugradnjom nigdje nije više od 1600 kuna! I troškovnik je dva puta naplaćen, samo je naslov promijenjen! Isto je bilo i s postavljanjem info-ploča- rekla je Tokić, a Potrebica ukazao na „neimenovane stručnjake koji su ukazali na politički progon“ te pozvao Obradovića da imenuju svaki po jednog revizora. Nemojmo se dovoditi u situaciju osobnog prozivanja- poručio je Potrebica i ukazao Obradoviću kako je on „došao na dobro plaćeno radno mjesto za koje nije bilo natječaja“.

Dolores Luić se zapitala imaju li Obradović i ona iste materijale, a nakon Obradovićeve replike Gordanu Šperu uzvratio je Potrebica i sugerirao Mihu da više ne brani nikoga jer je to kazneno djelo. Loptu je pokušao spustiti Ljubo Nikolić i kritizirao predsjednika GV Dubrovnika jer raspravu nije usmjerio u smjeru kako obeštetiti građane oštećenima nezakonitim ovrhama i predložio da se oko toga nađe političko rješenje a ne da rasprava postane politički obračun te najavio da će u tom smjeru nastaviti razgovore s gradonačelnikom.

I Matija Čale Mratović je ukazala na pozitivne stavove Državne revizije, da bi Ivan Jelčić je pozvao građane da pročitaju izvješće u cjelosti na web-stranici Grada Dubrovnika i ukazao na to da Nadzorni odbor nije obavljao svoj posao kako treba:- Članovi NO-a su uhljebi koji su primali naknade, ali nisu ništa radili! Prešutili ste da je primjedbu dao voditelj koji je bitan zaposlenik!
 
 

19. travanj 2024 05:32