StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Roditeljima potpore za bebe, Mokošici novo parkiralište, srednjoškolcima tisuću kuna za udžbenike a zakupcima gradskih prostora još 3 milijuna kuna

Piše DV
14. kolovoza 2020. - 09:56
UREĐENJE PARKIRALIŠTA

Novoizgrađeno parkiralište s kružnim tokom u Mokošici kapaciteta 72 mjesta

image
U Mokošici 72 nova parking mjesta
Grad Dubrovnik


Završena je izgradnja parkirališta kapaciteta 72 mjesta na lokaciji južno od zgrada HRVI u Novoj Mokošici. Riječ je o parkiralištu smještenom sjeverno od Osnovne škole Mokošica na površini od 2500 metara kvadratnih, a projekt je obuhvatio i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza čime je omogućen spoj novog parkirališta na prometnu mrežu, ali je i povećana prometna sigurnost svih sudionika.

Od ukupna 72 parkirna mjesta, četiri mjesta predviđena su za osobe smjanjenje pokretljivosti. Vozna površina i parkirališne površine za osobe smanjene pokretljivosti izvedene su kao asfaltne dok su površine ostalih parkirališnih mjesta popločane šupljim betonskim opločnicima. Ukupna cijena svih izvedenih radova s nadzorom iznosi 5.511.743,00 kuna.

Novo parkiralište u Mokošici kapaciteta je 72 mjesta, a projekt uređenja parkirališta obuhvatio je i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od Izvora u kružni tok s četiri privoza.


KROZ POTPORE DEMOGRAFSKIH I SOCIJALNIH MJERA

1,8 milijuna kuna dara za novorođeno dijete dodijeljeno dubrovačkim obiteljima u prvih 7 mjeseci

image
Potpore roditeljima novorođenčadi
Grad Dubrovnik


Grad Dubrovnik u sklopu mjera usmjerenih prema ostvarivanju socijalnog programa i poboljšanja demografske slike, za srpanj ove godine roditeljima isplaćuje dar za novorođeno dijete u ukupnom iznosu od 114.500, 00 kuna. Do sada, za prvih šest mjeseci, već je isplaćeno 1.699.900,00 kuna roditeljima novorođenčadi.

Temeljem Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete jednokratne potpore za prvo novorođeno dijete u obitelji iznose 2.500,00 kuna, za drugo dijete 3.500,00 kuna te za treće 5.000,00 kuna. Treba napomenuti kako je Grad Dubrovnik na ime stalne godišnje pomoći za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete do sada isplatio ukupno 590.400,00 kuna, a krajem godine planirana je još jedna isplata.

Grad Dubrovnik u prvih 7 mjeseci dodijelio dubrovačkim obiteljima potporu u iznosu od 1,8 milijuna kuna.


SUFINANCIRANJA UDŽBENIKA ZA SREDNJE ŠKOLE

Grad Dubrovnik s 1.000 kuna sufinancira udžbenike srednjoškolcima

image
Srednjoškolcima olakšice za nabavku udžbenika
Grad Dubrovnik


I ove će godine Grad Dubrovnik sufinancirat nabavu udžbenika učenicima srednjih škola u iznosu od 1.000,00 kuna. Pravo ostvaruju učenici koji imaju prebivalište na području Grada dulje od 6 mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva. Uz zahtjev za sufinanciranje udžbenika potrebno je dostaviti izvornik računa za kupljenje knjige, potvrdu o školovanju te preslike osobnih iskaznica roditelja (ukoliko su starije od 6 mjeseci, u suprotnome potrebno je dostaviti uvjerenje o prebivalištu). Zaprimanje zahtjeva je u tijeku do 31. listopada 2020. godine.

Grad Dubrovnik sufinancirati će nabavu udžbenika srednjoškolcima u iznosu od 1.000,00 kuna.


UMANJENJE FAKTURIRANIH USLUGA

Dodatnih 3 milijuna kuna pomoći od Grada u kolovozu isplaćeno zakupcima poslovnih prostora i javnih površina

image
Zakupci gradskih prostora i javnih površina dobili su nove olakšice
Grad Dubrovnik


Grad Dubrovnik je zakupcima poslovnih prostora u svome vlasništvu i zakupcima javnih površina ispostavio račune za mjesec kolovoz. Ukupni obračunati iznos za poslovne prostore za tekući mjesec iznosi 714.330,21 kunu, dok je u ime najma javnih površina fakturirano 234.960,11 kuna. Iznos zakupnina obračunat je na 23 posto ugovorenih iznosa, odnosno isti je umanjen za 77 posto, a odnosi se na one subjekte koji sukladno donesenim aktima ostvaruju pravo na popust.

Ukupni umanjeni iznos za poslovne prostore u kolovozu doseže 2.064.269,78 kuna, dok umanjenje najma javnih površina iznosi 766.778,92 kuna. Potrebno je za napomenuti kako je korisnicima poslovnih prostora i javnih površina na ovaj način u kolovozu oproštena naplata od skoro tri milijuna kuna i nadograđuje se na prošlomjesečni iznos od gotovo četiri milijuna kuna kroz umanjenje fakturiranih usluga. Od prava na smanjenje zakupnine poslovnih prostora izuzete su trgovine mještovitom prehrambenom robom, ljekarne, tele operateri i državna tijela.

Grad Dubrovnik pružio financijsku potporu od dodatnih 3 milijuna kuna zakupcima poslovnih prostora i javnih površina.
25. travanj 2024 17:06