StoryEditorOCM
DubrovnikSTOMATOLOZI U STONU |

RIJEČ STRUKE Naglašen veliki značaj i uloga "dentalne putovnice"

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Ahmet Kalajdžić
16. listopada 2020. - 16:24
U suorganizaciji Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Hrvatske komore dentalne medicine u Stonu je danas održana zdravstvena konferencija o aktualnim problemima dentalne medicine. Konferencija je održana u Gradskoj vijećnici Stona na Trgu Kralja Tomislava, a otvorila ju je predsjednica Radne skupine Nacionalnog povjerenstva za odnose s javnim ustanovama dr med Ana Bekić koja je bila i moderatorica rada te konferencije.

image
Ston je i ove godine bio domaćin konferencije o dentalnom zdravlju


Nazočnima su se obratili i načelnik općine Ston Vedran Antunica, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr sc. Hrvoje Pezo i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu dr. sc. Anka Jurišić- Kvesić te državni tajnik Ministarstva zdravstva, primarijus dr Željko Plazonić.

image
Ston je i ove godine bio domaćin konferencije o dentalnom zdravlju


Tema sastanka bila je prikaz i analiza djelatnosti dentalne medicine i oralnog zdravlja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uz posebni osvrt na općinu Ston. Naravno, bilo je govora i o pružanju dentalne skrbi u uvjetima aktualne epidemiološke situacije ugroze širenja koronavirusa i bolesti COVID-19 s posebnim osvrtom na Dubrovačko- neretvansku županiju, a razgovaralo se i o ulozi Hrvatske komore dentalne medicine u obavljanju dentalne medicine u našoj županiji.
I ove je godine kao i ranijih znatna pozornostr posvećena mentalnoj putovnici i praćenju oralnog zdravlja od najmlađih dana kako bi se karijes sveo na minimum.
19. travanj 2024 19:05