StoryEditor
DubrovnikODRŽANA DRUGA RADIONICA|

REVIZIJA STRATEGIJE RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA Projekt "Opera II" doprinijet će povećanju zapošljivosti

Piše DV
1. srpnja 2020. - 12:54
U sklopu EU projekta OPERA IIOdržana je druga radionica na temu revizije Strategije razvoja ljudskih potencijala DNŽ
Druga radionica na temu revizije Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, održana je jučer u Palači Ranjina u sklopu EU projekta OPERA II.

Kroz radionicu je nastavljen rad na izradi nove strategije na kojoj su sudjelovali predstavnici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Razvojne agencije DURA, HGK – Županijske komore Dubrovnik te predstavnice Regionalne agencije DUNEA.
Radionicu je vodio vanjski suradnik Robert Babić, a predstavljen je finalni nacrt SWOT analize, te je izrađivana vizija i strateški ciljevi koji će se dalje razrađivati.

Naime, cilj izrade Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko- neretvanske županije je određivanje srednjoročne vizije razvoja ljudskih potencijala u našoj županiji, uz određivanje strateških ciljeva i mjera, potom definiranje liste projekata kojima će se provesti razvojna strategija te razvoj i podrška organizacijske i provedbene strukture potrebne za provedbu strategije.
Prva radionica održana je početkom lipnja 2020. na kojoj je predstavljen nacrt socio-ekonomske analize, a između ostalog su predstavljeni i ciljevi kohezijske politike 2021-2027 te prioritetna područja koja se financiraju putem Europskog socijalnog fonda, a to su zapošljavanje, socijalno uključivanje i obrazovanje.

Kroz projekt ‘OPERA II’- „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“, nastoji se doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ.
Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.
loading...

Izdvojeno

31. srpanj 2020 23:08