StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Rekonstrukcija Lapadske obale, igralište u Šumetu, uređena Ulica Žrtava s Dakse, kombi za Društvo distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize

Piše Grad Dubrovnik
5. svibnja 2023. - 11:43

LAPADSKA OBALA

Objavljena javna nabava za nabavu i ugradnju urbane opreme

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za nabavu i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale (II., III. i IV. faza izgradnje).

Naime, uz novu prometnu regulaciju i izgradnju obalne konstrukcije, projektnim rješenjem posebna pažnja je posvećena uređenju kojim će se stvoriti ugodan prostor za aktivnosti na otvorenom, uz uvažavanje vrijednost kulturno-povijesnih naslijeđa u zoni obuhvata.

image

Rekonstrukcija Lapadske obale

Urbano komunalno uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te hortikulturno uređenje obuhvata. Kamenim dijelom šetnice protezat će se pješačko-biciklistička staza te će se formirati drvoredi s klupama za sjedenje u sjeni stabala.

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale napreduju u skladu s usvojenim dinamičkim planom, a završetak projekta očekuje se u studenom 2023. godine.

U tijeku su radovi na proizvodnji i ugradnji armirano-betonskih zavjesa, zatim radovi na polaganju kolektora oborinske odvodnje u tupu buduće prometnice, ugradnje kamene obloge na obalnom zidu te su započeli i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava. Prema dinamičkom planu, radovi na polaganju instalacija niskonaponske i telekomunikacijske mreže, trebali bi započeti kroz dva tjedna.

Podsjetimo, rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a u potpunosti je financirana izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima.

 

ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Šumet dobiva multifunkcionalno sportsko i dječje igralište

Naselje Šumet uskoro će dobiti multifunkcionalan prostor za mještane svih generacija. U tijeku je postupak javne nabave za izvođenje radova na projektu "Sportsko i dječje igralište Šumet", u sklopu kojeg je planirano uređenje i opremanja dječjeg i sportskog igrališta za basket i mali nogomet.

Na sportskom igralištu dužine 15,5 metara i širine devet metara, na završnoj oblozi asfaltbetonu iscrtat će se crte za igralište za basket te mali nogomet. Ugradit će se koš za basket te dva gola za mali nogomet dužine 1,5 metara i širine jedan metar, dok je na dijelu igrališta predviđena izgradnja dva reda tribina za gledatelje.

image

Šumet dobiva multifunkcionalno sportsko i dječje igralište

Uz sportski teren projektni zadatak obuhvatio je i gradnju dječjeg igrališta za djecu od 2 do 12 godina s toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom. Igrališta će imati zasebne ulaze, a ogradit će se zaštitnom ogradom te opremiti s tri LED reflektora snage 95 W na dva rasvjetna stupa koji će se povezati na postojeću javnu mrežu.

Zahvatom na površini od ukupno 540 metara kvadratnih igrališta će se urediti sa svom potrebnom urbanom opremom poput adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona, klupa, koševa za smeće te slavine za vodu.

Za najmlađe korisnike osigurat će se primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta, a glavni prilaz biti će uređen betonskim opločnicima. Na inicijativu stanovnika, usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

PREMA PRIJEDLOZIMA STANARA

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

Novi asfaltni zastor, betonski rubnjaci i nova javna rasvjeta postavljeni su u sklopu radova uređenja dijela Ulice Žrtava s Dakse. Ulica je obnovljena sukladno iskazanoj volji stanara, koji su svoje prijedloge uređenja iznijeli na sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Ova ulica u Lapadu proteže se usporedno s prometnicom, a služi kao pješačka zona i kolni prilaz za stanare koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, dok parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

image

Završeno uređenje Ulice Žrtava s Dakse

U okviru radova uklonjen je postojeći asfaltni zastor koji je bio u jako lošem stanju te je nakon tamponiranja postavljen novi sloj asfalta. Uz cestu su postavljeni betonski rubnjaci i javna rasvjeta kojom je obuhvaćen dosad neosvijetljeni dio ulice. Vrijednost radova uređenja ulice, koje je izveo ugovorni izvođač Tehnogradnja d.o.o., iznosi oko 32 tisuća eura, odnosno 240 tisuća kuna.

 

PODRŠKA GRADA DUBROVNIKA NAJRANJIVIJIM SKUPINAMA

Gradonačelnik uručio kombi vozilo Društvu distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je ključeve kombi vozila predsjednici distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije Antoniji Roszahegy Nikolić.

Riječ je o vozilu marke Mercedes tipa Vito Tourer kapaciteta 8 osoba s vozačem, prethodno u vlasništvu Grada Dubrovnika, a koje će Društvu biti od višenamjenske koristi u njihovom svakodnevnom radu.

Predsjednica Društva Roszahegy Nikolić uputila je zahvalu Gradu Dubrovniku i gradonačelniku na ovoj vrijednoj donaciji i kontinuiranom praćenju rada Društva.

19. travanj 2024 21:53