StoryEditorOCM
Dubrovnikobje iza pet sati

Rano jutros nasukale se dvije brodice, Lučka kapetanija Dubrovnik u spasilačkim akcijama

Piše DV
6. srpnja 2022. - 13:09

Na području odgovornosti Lučke kapetanije Dubrovnik u ranim jutarnjim satima pokrenute su dvije spasilačke akcije, prema posadama i plovilima na dvije pozicije nasukavanja, u blizini Cavtata i na Lastovu.

Prema podacima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prvi poziv u MRCC Rijeka zaprimljen je od voditelja jedrilice ‘Freyr‘, dužine 13,6 metara jutros, 6. srpnja u 5 sati i 5 minuta, kada je dojavljena i pozicija nasukavanja u blizini mjesta Cavtat. Na plovilu su se nalazile dvije osobe, državljani Republike Francuske, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Druga dojava u MRCC Rijeka, također iz područja nadležnosti LK Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon prve dojave, jutros u 5.48, od voditelja brodice ‘Emanuel‘, dužine 9 metara, s tri osobe, svi državljani Republike Hrvatske, među kojima nema ozlijeđenih. Voditelj brodice dojavio je kako su nasukani u uvali Salpuni, na otoku Lastovu.

MRCC Rijeka u koordinaciji sa LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama provodi spasilačke akcije prema posadama i nasukanim plovilima. Očevid o uzrocima ovih pomorskih nesreća Lučka kapetanija Dubrovnik provest će po okončanju spasilačkih aktivnosti.

Ministarstvo javlja kako je sinoć u 22 sata i 45 minuta Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) zaprimila dojavu ophodnje krčkoga mosta o pomorskoj nesreći jednog plovila kod otoka Zec, u krčkom arhipelagu.

Kako navode iz Ministarstva, koordiniranje spasilačkih akcija prema osobama i plovilima u području nadzora sigurnosti plovidbe dubrovačke i riječke kapetanije u tijeku su od sinoć, a osim materijalne štete nije zabilježeno stradavanje ili ozljeđivanje posada.

19. travanj 2024 06:48