StoryEditorOCM
DubrovnikSRĐ JE GRAD U PRIOPĆENJU ZA JAVNOST:

"Grad Dubrovnik nastoji zaštiti HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Raguža smišljenom manipulacijom podacima"

Piše DV
8. studenog 2019. - 14:18
"Priopćenje kojim je Grad Dubrovnik nastojao zaštiti HDZ-ova koalicijskog partnera Željka Raguža pravi je primjer smišljene manipulacije podacima i na toj manipulaciji izrađenim zaključcima", napisali su u priopćenju za javnost iz KLGB Srđ je Grad. Reagiraju na priopćenje gradske vlasti o količinama prikupljenog otpada različitih gospodarskih subjekata koji posluju na području Grada Dubrovnika, radi usporedbe s količinama smeća s brodova na kružnim putovanjima koje Čistoća prikupi od Luke Dubrovnik.

"Mi iz Srđ je Grad još uvijek čekamo podatke o tome koliko je ukupno smeća Luka Dubrovnik deponirala na Grabovicu i tražimo da ih Grad Dubrovnik konačno iznese. Koliko prozirno Grad Dubrovnik štiti Raguža, definitivnog kralja dubrovačkog otpada, doista je nevjerojatno. U svom priopćenju na priloženoj nam tablici dostavljaju podatke Luke Dubrovnik vezano samo uz otpad kojeg su predali kruzeri, no, namjerno prešućuju ukupnu količinu predanog otpada Luke Dubrovnik. Da manipulacija bude veća, taj parcijalan podatak uspoređuju s ukupnim podacima Zračne luke Dubrovnik, Valamar Rivijere i Jadranskih luksuznih hotela.

Ovaj primjer javne manipulacije sasvim sigurno ukazuje da se nešto dublje tu krije i da se negdje u gomilama smeća skriva i kralj dubrovačkog smeća -– Željko Raguž, te kako je HDZ-u čuvanje koalicijskih interesa važnije od iskrenog odnosa prema građanima", stoji u priopćenju.
20. travanj 2024 03:02