StoryEditor
DubrovnikFRANKOVIĆ ČESTITAO DAN NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

"Dužni smo čuvati Domovinu, razvijati je, ići naprijed, ali i pamtiti velike trenutke naše povijesti"

Piše DV
7. listopada 2019. - 18:28
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom 28. proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske:
 
Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,
 
Čestitam vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, dan kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom, jedan od datuma koji će zauvijek ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti.
 
Tog 8. listopada 1991. godine izabrali smo suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Put do tog cilja nije bio lak. Posebno se toga prisjećamo ovih dana, kada u Dubrovniku obilježavamo i početak ratnih stradanja i napada na naš Grad. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.
 
Zbog svih njih, zbog onih koji su danas tu i onih koji će doći, dužni smo čuvati Domovinu, razvijati je, ići naprijed, ali i pamtiti velike trenutke naše povijesti.
 
Stoga vam još jednom, u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika, upućujem iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!
 
Gradonačelnik
Mato Franković

 
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 11:22