StoryEditorOCM
DubrovnikPROMET SE PONOVNO ODVIJA NORMALNO

Prosvjed taksista završen uz šaketanje

Piše DV Foto: Facebook-Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica
28. srpnja 2017. - 11:12
taksi_prosvjed04-280717

Dubrovački taksisti završili su svoj prosvjed protiv UBERA koji nije bio najavljen policiji. Okončan je nešto oko 11 sati, a promet na Jadranskoj magistrali vraća se u normalu. Neslužbeno se doznaje da je prilikom povlačenja taksista izbio incident između dvojice vozača vozila splitskih registarskih oznaka s dvojicom taksista prosvjednika, a pretpostavlja se da su u vozilu splitskih registracija bili Uberovci. 

Tuča je završila s teškim tjelesnim ozljedama, a u nju su bile uključene četiri osobe. 

Podsjetimo, taksisti su u Dubokoj Ljutoj zaustavili su promet i ističu kako su se na spontano okupljanje odlučili u znak prosjeda protiv lošeg pravnog sustava RH koji ih ne štiti. Autotaksi prijevoznici traže da se izjednače uvjeti poslovanja Ubera koji je za njih nelojalna konkurencija jer ne plaća nikakve namete Gradu, te vozi po puno nižim cijenama samo u ljetnoj sezoni.

Taksisti su pak napomenuli da plaćaju koncesije, naknade za stajanje, polažu stručne ispite i sudjeluju na natječajima za bi mogli obavljati istu djelatnost. Iako ne udovoljava propisima, Uberu još nije zakonski zabranjeno poslovanje u Hrvatskoj. Taksisti su prosvjedovali blokirali traku prema Zračnoj luci. Vozači moraju biti strpljivi, jer se ne zna koliko će potrajati cestovna blokada.

Gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić prosvjednicima su poručili kako neće podržati ucjene prometnom blokadom te su pozvali taksiste da svoje prosvjede preusmjere na Zagreb odgovornima za zaštitu licenciranih taksista. 

Navodno, na let za Rim zbog prosvjeda nije stiglo 30 putnika. Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić oštro je osudio ovu akciju taksista. 

Zbog blokade prometa u Dubokoj Ljutoj, kolona automobila proteže se od grada preko Dupca sve do Konavala zbog čega putnici kasne na svoje letove, stanovništvo na posao... Taksisti su blokiral cestu u smjeru iz Župe prema Zračnoj luci Dubrovnik, a policija regulira promet koji se odvija naizmjence jednim prometnim trakom. 

 

20. travanj 2024 02:48