StoryEditorOCM
DubrovnikNi hostela, ni Muzeja vaterpola

Prostori sa zapadne strane gruškog bazena već dvije godine zjape prazni, a iz Grada uspjeli smo samo saznali tko bi njima trebao upravljati

Piše Bruno Lucić
8. veljače 2023. - 07:29

Prošle su skoro dvije godine otkako je označen kraj rekonstrukcije zgrade bazena u Gružu. Dok se istočni dio zgrade prilično popunio, zapadni i dalje zjapi prazan.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Najavljivano je kako u zgradi trebaju biti smješteni razni klubovi, hostel s 44 sobe, spominjao se i Muzej vaterpola, a prema ugovoru između Grada Dubrovnika i JU Športski objekti, Ustanova upravlja prostorom unutrašnjosti bazena, uključujući svlačionice, tribine, kotlovnicu, klornu stanicu, budući prostor Muzeja vaterpola te uredske klupske prostore s istočne strane bazena u prizemlju (prema OTP banci), dok su ostali prostori pod Gradom Dubrovnikom. Ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik Lukša Klaić otkriva situaciju na istočnoj strani zgrade.

- Čekamo još da dođe namještaj Vaterpolo klubu Jug Adriatic osiguranje, da se prebaci u druge prostorije kako bi se još jedna prostorija oslobodila koju bi onda koristili VK Bellevue, Ženski vaterpolo klub Jug i ‘Veterani‘. Još nije stigao novi namještaj za Juga koji se čeka već neko vrijeme, čim se to dogodi, sve će biti popunjeno. U biti je već neko vrijeme sve dogovoreno i raspoređeno, vrlo skoro će se to dogoditi. Muzej vaterpola je trenutno pod upravljanjem Športskih objekata, ali samo prostor kao prostor, što se tiče same investicije, Grad direktno vodi projektiranje i uređenje budućeg Muzeja, objašnjava Klaić.

image

Specijal DV
Dubrovnik, 290123.
Prazni poslovni prostori u sklopu Jugovog bazena u Gruzu.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

Iz gradske uprave otkrili su koji su planovi za zapadnu stranu zgrade:

- U narednom periodu plan je navedeni prostori bivšeg Hotela Stadion dodijeliti na upravljanje društvu Dubrovačka baština, koje će izraditi projekt unutarnjeg uređenja ovog prostora, potom isti urediti i s njim gospodariti. Što se tiče Muzeja vaterpola, Grad Dubrovnik je za izradu projekta muzeja angažirao nagrađivanu arhitekticu Vanju llić. Projekt je u fazi pripreme, u postupku je definiranje obuhvata prostora budućeg muzeja i formiranje projektnog tima. Nakon izrade projektne dokumentacije Grad će pristupiti opremanju prostora. Projektni tim, koji će raditi na pripremi građe muzeja, sastojat će se od predstavnika Grada, muzeja i VK Jug. Budućim Muzejom vaterpola upravljat će Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik, pojasnili su iz gradske uprave.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image

Specijal DV
Dubrovnik, 290123.
Prazni poslovni prostori u sklopu Jugovog bazena u Gruzu.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix
20. travanj 2024 13:16