StoryEditor
DubrovnikIZNENAĐENJE

Promatrači otišli do Mljeta kako bi upoznali nove dupine, a onda vidjeli svojeg starog znanca

Piše vaumijau
5. kolovoza 2022. - 19:48

Iz domaćeg Blue World Institute objavili su kako su ove godine počeli istraživanje u novom području - onom oko nacionalnog Marka Mljet. To im je donijelo neke nepoznate životinje, koje do sada još nisu upoznali i evidentirali. Upravo zato i jesu na tom području: kako bi saznali nešto više o dupinima koji tamo žive. Došli su kako bi promatrali njima nove sisavce. No, i taj posao je donio iznenađenja - premda su očekivali da će vidjeti neke nove dobre dupine, susreli su i jednog starog znanca, kojem se tamo baš i nisu nadali, piše VauMijau.

- Pronašli smo Pavela! Pavel je dupin kojeg smo prvi put vidjeli 2008. godine kod otoka Lastova i nakon toga tek 2017. kod Hvara. Ove godine nas je dočekao ispred nacionalnog parka Mljet - objavili su na društvenim mrežama, gdje su sa svojim pratiteljima podijelili Pavelove fotografije.

Znamo da je svijet maleno mjesto, no očito je i more postalo takvo. Ili je zapravo Pavel iznimka jer je skitnica koja voli mijenjati mjesto gdje živi i lovi. Tko zna što je tj sve radio u tih deset godina, koliko ga oni nisu vidjeli.

image

Dupin Pavel
 

Blue World Institute/
image

Dupin Pavel
 

Blue World Institute/
image

Dupin Pavel
 

Blue World Institute/
05. kolovoz 2022 19:48