StoryEditorOCM
DubrovnikBLAGDANI

Prognozirao norveški Meteo institut: evo kakvo će vrijeme u Dalmaciji biti cijeli sljedeći radni tjedan, te na Badnjak i Božić

Piše DALMACIJA SD
18. prosinca 2022. - 14:09

Početkom tjedna će biti stabilno, ali hladno.

"Veće promjene vremena neće biti ni početkom radnog tjedna. Jutra na kopnu i dalje hladna, osobito u ponedjeljak, a raste i vjerojatnost za lokalno dugotrajnu maglu, pa će u utorak najviše vrijednosti temperature uvelike ovisiti o njezinoj dugotrajnosti. U srijedu će zapuhati umjeren jugozapadnjak s kojim će stizati i sve više oblaka. Na Jadranu će u ponedjeljak bura oslabjeti te okrenuti nakratko na sjeverozapadnjak. Do utorka će biti sunčano, osobito na jugu, a zatim porast naoblake sa zapada te malo kiše na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura zraka malo niža, a dnevne vrijednosti neće se znatnije mijenjati.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

No, sve zanima kakva će biti prognoza za Badnjak i Božić, te 26. prosinca - na Svetog Stjepana. Evo što kažu Norvežani: 

Pa će tako, prema servisu Yr.no, na Badnjak u cijeloj Dalmaciji biti oblačno, ali bez oborina. Temperature će tijekom jutra u Zagori biti oko pet, a dnevne u cijeloj Dalmaciji oko 15 stupnjeva. Za Božić bi u Dalmaciji trebalo biti sunčano, kao i 26. prosinca, na Svetog Stjepana. 

image

YR NO

image

YR NO

image

YR NO

25. travanj 2024 06:39