StoryEditorOCM
DubrovnikPOLICIJSKA UPRAVA DNŽ |

Prijave prebivališta i boravišta dozvoljene u opravdanim žurnim slučajevima

Piše dv
20. travnja 2020. - 14:41
Od danas se na mjestima obavljanja upravnih poslova u policijskim upravama i policijskih postaja mogu obaviti određeni poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, uz prethodni dogovor oko termina dolaska, obavještavaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Novi izuzeci od opće obustave obavljanja poslova prijave i odjave prebivališta i boravišta su: prijava prebivališta osoba koje su stekle hrvatsko državljanstvo, a prethodno su imale reguliran status stranca odnosno nalaze se na području Republike Hrvatske, prijava prebivališta hrvatskih državljana koji su uselili u Republiku Hrvatsku počevši od 25.2.2020. godine i nadalje, prijava prebivališta novorođenčadi, prijava prebivališta supružnika koji nakon sklapanja braka živi kod drugog supružnika, ukoliko je brak sklopljen za vrijeme trajanja epidemije, produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta na godinu dana, a žele boravište produžiti još godinu dana u istom mjestu i adresi, produženje boravišta osoba kojima je istekla ili istječe prijava boravišta, a koje ispunjavaju uvjete za prijavu boravišta duže od dvije godine u istom mjestu i adresi (članak 4. stavak 4. Zakona o prebivalištu).

U ostalim slučajevima, ukoliko je zahtjev žuran i nužan za ostvarivanje nekog prava, građani se mogu obratiti upravnim poslovima nadležne policijske uprave odnosno policijske postaje koja će odlučiti o opravdanosti zahtjeva - ističu iz PU te napominju da za 'realizaciju svog zahtjeva treba imati ugovoren termin dolaska' te da se svi detalji mogu naći na web stranicama policijske uprave.
24. travanj 2024 21:02