StoryEditor
DubrovnikKAP PO KAP |

PRESUŠILA MALA ONOFRIJEVA FONTANA Usred toplinskog vala Dubrovčani, furesti i golubovi skoro bez vode

Piše DV
27. srpnja 2021. - 12:47
Skoro presušila Mala Onofrijeva fontanaBožo Radić/cropix

Kap po kap, kap po kap. Nije ovdje riječ o popularnom sustavu navodnjavanja, već o količini vode koja u tjednu kad je Dubrovnik posebno pogođen toplinskim valom kaplje iz špina na Maloj Onofrijevoj fontani.

Tragom poziva čitatelja koji pitaju može li se bar malo pojačati dotok vode dok su ovakve žege, kontaktirali smo Društvo prijatelja dubrovačke starine i doznali kako oni brinu o održavanju i popravcima gradskih fontana, ali ne i o njihovoj vodoopskrbi:

- Gradski komunalni odjel određuje koliko će u kojem trenutku teći vode, kojom brzinom i iz koliko pipa. Prema nalogu Grada programer fontana podešava dotok vode u špine - objasnio nam je Lukša Hanza iz DPDS-a. Dodao je kako iz nitko od gradskih službi nije obavijestio o eventualnom kvaru na fontani, u kojem slučaju bi poduzeli potrebne mjere.

Upit o tome hoće li se i kad pojačati mlaz na Maloj Onofrijevoj, ali i ostalim gradskim fontanama gdje zbog osvježenja redovito zastaju domaći i furesti, poslali smo i gradskoj upravi, a odgovoru se nadamo uskoro.

item - id = 1115643
related id = 0 -> 1128544
related id = 1 -> 1128463
25. rujan 2021 02:21