StoryEditor
DubrovnikMANJE ORUŽJA- MANJE TRAGEDIJA

Predajte oružje, dragovoljno i bez sankcija!

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
7. ožujka 2017. - 11:34

Na autobusnom stajalištu pored kontejnera za otpad u Orašcu, policijski službenici PU dubrovačko- neretvanske za protueksplozijsku zaštitu jučer, 6. ožujka ujutro izuzeli su drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Izuzimanje je obavljeno bez neželjenih posljedica a pronađeno oružje i streljivo je zbrinuto prema pravilima struke.  
-Iako je na pronađenom  sanduku ostavljen natpis s upozorenjem kako se radi o eksplozivu, molimo građane da zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece, ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima- ističu iz dubrovačke PU  i podjećaju da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još uvijek traje. Stoga pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha od bilo kakvih sankcija predaju policiji.  
Također, policija napominje da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. U tom slučaju će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Tako će dragovoljna predaja oružja ostati anonimna, a podsjećamo da je vremenski neograničena i bez sankcija za sve građane.
Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

17. svibanj 2021 04:00