StoryEditorOCM
DubrovnikPONTON NA BATALI

Potpisan ugovor koji će osigurati više od 500 vezova za domaće

Piše PSD.
5. svibnja 2017. - 10:49

Uz prisustvo župana Nikole Dobroslavića, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić i predstavnik tvrtke Marinetek NCP Boris Miškić potpisali su u četvrtak u Palači Ranjina Ugovor o izradi i montaži pontona u komunalnoj lučici Batala. Ukupna vrijednost radova na pontonu je 10.5 milijuna s PDV-om.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je iznimnu važnost ovog projekta kojim će se na kvalitetan i moderan način osigurati više od 500 vezova za građane s važećim ugovorom s ŽLUD-om, vodeći pri tom računa da cijene korištenja veza ostanu na istoj razini kao i dosad. Također, naveo je da su se s prostornim planovima, studijama utjecaja na okoliš, lokacijskim i građevinskim dozvolama te provedbom javne nabave kojom je odabran izvođač, stekli svi preduvjeti da se u skorom roku realizira ovaj važan projekt.

Predstavnik tvrtke Marinetek NCP Miškić zahvalio se na ukazanom povjerenju te je u kratkim crtama prikazao tehničko izvođenje radova koje neće remetiti nadolazeća turistička sezona. Također, iskazao je i spremnost da se radovi završe u što kraćem vremenskom roku.

Prije samog potpisivanja ugovora, ravnatelj ŽLUD-a Željko Dadić prezentirao je projekt naglašivši da će se postaviti jedan plivajući valobran te pet plivajućih gatova, ukupne dužine 589 metara.

Potpisivanju su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić te pročelnik Službe za zajedničke poslove Maro Hađija.

19. travanj 2024 07:03