StoryEditorOCM
DubrovnikDONIRA MIKHAIL SHELKOV|

FOTO/POTPISAN PETOGODIŠNJI UGOVOR: Tvrtka Renesansa dubrovačkoj bolnici 1,8 milijuna kuna u opremi i edukaciji

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
9. srpnja 2021. - 10:40
U Općoj bolnici Dubrovnik potpisan petogodišnji ugovor o suradnji tvrtke Renesansa i dubrovačke bolnice.Božo Radić/cropix

Danas je u Općoj bolnici Dubrovnik potpisan petogodišnji ugovor o suradnji tvrtke Renesansa i dubrovačke bolnice.

Renesansa, u vlasništvu Mikhaila Shelkova, ruskog poduzetnika koji na dubrovačkom području obnavlja vilu Auroru i odmaralište na Jakljanu, obvezuje se na godišnje donacije bolnici u iznosu nešto većem od 370.000 kuna, koje će se utrošiti na nabavku najmodernije medicinske opreme te za dodatne programe edukacije i stručnog usavršavanja liječnika dubrovačke bolnice.

Petogodišnji ugovor o suradnji vrijedan je ukupno 1,8 milijuna kuna. Prvom od ukupno pet planiranih donacija, Opća bolnica Dubrovnik opremit će Odjel za ginekologiju i opstetriciju s modernim krevetima koje će rodiljama olakšati oporavak i uljepšati prve trenutke sa svojim bebama u dubrovačkoj bolnici.

U ime tvrtke Renesansa, ugovor je potpisala Doroteja Ivanjko, direktorica, dok je sa strane bolnice to učinio doc.dr.sc. Marijo Bekić dr.med., ravnatelj bolnice. Zahvalio je tvrtki za priliku da boravak rodilja, ali i uvjeti rada osoblja budu bolji na odjelu ginekologije, gdje će biti zamijenjeni aluminijski otvori i stijenke, kupljeni novi kreveti, postavljeni klima uređaji.

- Prihvatili smo ovu ponudu raširenih ruku. Još jednom hvala u ime bolnice, moje osobno, osoblja i pacijenata što ste omogućili suvremeniju opremu i uvjete. Bilo je opravdanih kritika na račun boravka u bolnici - istaknuo je Bekić.

Direktorica tvrtke naglasila je da je vlasnik poznati donator kojemu ovo nije prva donacija.

- Zahvaljujemo medicinskom osoblju koje se brine za zdravlje stanovnika. Naš cilj je do 2026. pomagati Općoj bolnici Dubrovnik u kontekstu jačanja zdravstvenih usluga, kako stanovništvu tako i turistima - istaknula je.

23. travanj 2024 15:23