StoryEditor
DubrovnikZAHVALJUJUĆI DPDS-U

Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivana dobio pet novih prozora

Piše dv
1. lipnja 2021. - 16:42
Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivana dobio pet novih prozoraDum

Zahvaljujući Društvu prijatelja dubrovačke starine u Pomorskom muzeju  izvršena je zamjena pet drvenih prozora na istočnom i južnom pročelju tvrđave sv. Ivana.

Početkom ove godine započeo je projekt zamjene dotrajalih prozora, smještenih u dijelu drugoga kata Pomorskog muzeja, postavljenih nakon potresa 1979. godine prilikom obnove tvrđave sv. Ivana, koja je teško stradala u potresu. Prema smjernicama i odobrenju Konzervatorskog odjela u Dubrovniku izrađeno je pet novih drvenih prozora. Njihovu zamjenu u potpunosti je financiralo Društvo prijatelja dubrovačke starine koje sustavno radi na obnovi i zaštiti spomeničkih objekata u Dubrovniku i njegovoj okolici.

- Dubrovački muzeji njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju s DPDS-om kroz koju je Društvo financiralo niz različitih programa Muzeja. Od srca zahvaljujemo gospođi Renati Andjus i ostalim članovima DPDS-a na senzibilitetu za ono što radimo i jesmo te na trajnoj podršci, posebno značajnoj u ova financijski nestabilna vremena – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih muzeja, Julijana Antić Brautović.

 - Drugu fazu radova očekujemo sljedeće godine u kojoj bi izmijenili sve ostale dotrajale prozore u dijelu tvrđave sv. Ivana koje koristi Pomorski muzej te se nadamo i dalje uspješnoj suradnji s Društvom - zaključila je voditeljica Pomorskog muzeja, Ana Kaznačić Skurić.

item - id = 1102891
related id = 0 -> 1143205
related id = 1 -> 1142400
25. studeni 2021 20:32