StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPA SV. MIHAJLA

Održana sveta misa na kojoj su tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Piše DV
29. rujna 2020. - 14:05
Na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla  u Dubrovniku održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je velečasni Odilon Singbo, beninski rimokatolički svećenik i misionar u Hrvatskoj, autor meditativne literature i prvi sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji je u svojoj nadahnutoj propovjedio istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici i uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti.

Sv. Mihajlo je borac koji se bori za dobro i to prije svega duhovno dobro. Svi se mi u životu borimo s nečim na duhovnoj razini, s našim nakanama i dilemama, a u toj borbi možemo računati na sv. Mihajla koji će nam u toj borbi pomoći.
21. ožujak 2023 14:04