StoryEditorOCM
DubrovnikPOLIGON SIGURNE VOŽNJE

Policija poziva u Gospino polje: Građani, isprobajte sutra svoje motorističke sposobnosti

Piše DV
8. travnja 2022. - 12:03

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik nastavljaju s preventivno-represivnim aktivnostima te će tako sutra, 9. travnja s početkom u 16 sati u Gospinom polju u Dubrovniku postaviti poligon sigurne vožnje za motocikle, prvi takav na području ove Županije.

Poligon sigurne vožnje namijenjen je vozačima koji su nedavno položili vozački ispit za motocikl, vozačima u procesu polaganja istog ili vozačima koji smatraju da trebaju nadograditi svoje vozačke vještine, kao i članovima moto udruga.

Cilj poligona sigurne vožnje je izvježbati osnove upravljana motocikla te ih nadograditi znanjima i vještinama koje omogućuju sigurnije upravljanje motociklom. Poligon sigurne vožnje također pruža mogućnost vozačima koji su u procesu polaganja vozačkog ispita da, uz stručno vođenje, svladaju i izvježbaju elemente s poligona vozačkog ispita poput: osmice, slaloma, kontroliranog pravilnog kočenja, držanje ravnog pravca i sl.

Također, u sklopu održavanja poligona održati će se edukacija pružanja prve pomoći vozačima mopeda i motocikala od strane djelatnika SHMP Dubrovnik.

Iz policije građane pozivaju da sutra u navedenom terminu posjete Gospino polje i isprobaju svoje motorističke sposobnosti.

Također pozivaju zainteresirane medije da poprate navedenu aktivnosti i time pridonesu sigurnosti u prometu.

 

 

 

23. rujan 2023 01:46