StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOGALERIJA

Pogledajte tko su pobjednici Vjeronaučne olimpijade Dubrovačke biskupije

Piše dv
19. ožujka 2023. - 08:52

Pobjedničku ekipu OŠ Ston čine: Antonia Vuletić, Ana Karač, Andrea Barović i Lea Franković, a mentor je Ljudevit Cikojević. Prvoplasirani učenici SŠ Petra Šegedina iz Korčule su: Zvonimir Skorin, Roko Jurjević, Dinko Fabris i Vjekoslav Fabris. Mentorica je s. Barbara (Vesna) Bagudić.

Prije početka natjecanja učenici i njihovi mentori te članovi povjerenstava za osnovne i srednje škole kao i predsjednik Katehetskog ureda don Marinko Šljivić okupili su se na zajedničkoj molitvi koju je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović. Biskup je također ohrabrio natjecatelje rekavši kako su oni već samim svojim sudjelovanjem puno napravili, a u pripremama su se dobro upoznali s hrvatskim svetištima među kojima je i dubrovačko svetište Gospe od Milosrđa. S uputama vezanim uz organizaciju natjecanja okupljene je upoznala predsjednica povjerenstava za natjecanje Željana Lučić.

Na županijskoj/biskupijskoj razini, uz pobjedničke ekipe, sudjelovalo je još osam osnovnih škola: OŠ Petra Kanavelića iz Korčule (mentorica Petra Pelivan), OŠ Janjina (mentor Ljudevit Cikojević), OŠ Antuna Masle Orašac (mentor Hrvoje Njavro), OŠ Vela Luka (mentor Ante Novak), OŠ Župa Dubrovačka (mentorica Ivana Bešker), OŠ Blato (mentor Ante Novaković), OŠ Gruda (mentor Andrija Arežina) i OŠ Marina Getaldića (mentorica Helena Džakula) te tri srednje škole: Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića (mentorica s. Katarina Mihić), Pomorsko-tehnička škola (mentorica Marina Serdarević) i Dubrovačka privatna gimnazija (mentor don Ivo Markić).

Natjecanje se odvijalo u dva kruga i pod budnim okom članova povjerenstva. Članovi povjerenstva za provedbu natjecanja za osnovne škole bili su Romana Đuka Alemani, Ana Matić, s. Branka Plenča i predsjednica povjerenstva Željana Lučić. Dok je povjerenstvo za srednje škole radilo u sastavu: Krunoslav Batinić, Ivo Govorko, Tatjana Violić i predsjednica Željana Lučić.

Na kraju natjecanja predsjednica povjerenstava Lučić je čestitala pobjedničkim ekipama i poželjela im sva najbolje na državnoj razini natjecanja koja će se održati od 8. do 10. svibnja.

19. ožujak 2023 09:38