StoryEditorOCM
DubrovnikSREĆOM, SAMO VJEŽBA

FOTO / VIDEO HGSS u akciji spašavanja unesrećenih na Maloj buži

Piše DV
22. veljače 2020. - 12:37
Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Dubrovnik održala je danas u Gradu kompleksnu vježbu spašavanja sa zidina. Ovi ljudi vrijedni divljenja, za koje se nadate da nikada neće imati potrebu upoznati ih osobno u akciji, pokazali su danas vježbu spašavanja dviju unesrećenih osoba na prostoru Karmena i Male buže.

"Jedan unesrećeni je u podnožju zidina s južne strane na stijenama, dok je drugi unesrećeni u moru ispred kupališta Male buže. Za samo spašavanje koriste se sistemi tirolske prečnice u dužini cca 80 metara te sistemi protuutega", tako ovu vježbu opisuje Marijo Begić, pročelnik dubrovačke Stanice HGSS-a.

Unesrećene osobe u vježbi izvučene su na zidine. Cilj vježbe je, naglašava pročelnik, uigravanje članova Stanice i susjednih gss stanica kao i prezentacija službe I tehnika spašavanja. "Sama vježba je od iznimne važnosti jer je na toj lokaciji velika vjerojatnost za spašavanje ovoga tipa, te je scenarij čini realnom.

Dobrobit vježbe su svakako podizanje sigurnosti i spremnosti službe da odgovori na sve zahtjeve I izazove koji se stavljaju pred nju. Također se podiže sigurnost Grada Dubrovnika kao destinacije i cijelog područja djelovanja HGSS Stanice Dubrovnik", navodi Begić.

22. travanj 2024 17:24