StoryEditor
DubrovnikMIRNI PROSVJED|

VIDEO/FOTO/PODRŠKA MATKU KLARIĆU Ispred Vile Palme okupilo se preko stotinu ljudi, MUP sutra odlučuje o sudbini rukovoditelja PGP Gruda

Piše DV
24. siječnja 2021. - 15:38
prosvjed podrške policajcu Matku Klariću ispred vile PalmeTonći Plazibat/CROPIX

"Osuđen bez porote", "Ministre, otvorite oči", "Danas Matko, sutra mi", samo su neki od transparenata koje je više od stotinu okupljenih danas nosilo u rukama ispred Vile Palme u znak podrške rukovoditelju PGP Gruda Matku Klariću u slučaju navodnog seksualnog uznemiravanja djelatnica PGP Gruda koji posljednjih dana diže veliku prašinu. Na prosvjed su stigli i Klarićeva majka Nada i brat Goran, a i zapalili su lumine ispred spomenika.

Nije poznato hoće li se i kakve mjere poduzeti protiv osoba koje su u zatvorenoj grupi potpore Klariću objavile pa povukle fotografiju osobe koja je navodno sumnjičila Klarića za seksualno uznemiravanje.

Na svom Facebook profilu konavoski načelnik Božo Lasić objavio je poruku potpore rukovoditelju Postaje granične policije Gruda Matku Klariću kojega se tereti za seksualno zlostavljanje četiriju službenica policije. U izrazima podrške Lasića je podupro kolega iz Župe dubrovačke, načelnik Silvio Nardelli.

- Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim nedjelima načelnika Postaje granične policije Gruda, gospodina Matka Klarića jer je suradnja s policijom dio našega svakodnevnog rada.

Iz svoga iskustva možemo svjedočiti da je Matko Klarić kao načelnik PGP Gruda postizao odlične rezultate u svom radu, a značajan je njegov doprinos u Vijeću za prevenciju kriminaliteta.

Podsjećamo na to da je u Republici Hrvatskoj presumpcija nevinosti jedno od temeljnih zakonskih načela i ovakav medijski linč sigurno neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv. Stoga se, ne ulazeći u predmet istrage i istinitost navoda koji mu se stavljaju na teret, protivimo medijskom linču jer za sada nema službene potvrde krivnje ili osude za ono za što ga se optužuje. Ako mu se dokaže krivnja, morat će snositi posljedice.

Međutim, dok se to ne dokaže, a poštujući slobodu medija, apeliramo u ime svakoga slobodnog čovjeka u Republici Hrvatskoj, Konavlima i Župi dubrovačkoj na poštovanje ljudskoga dostojanstva, navode načelnici Konavala i Župe dubrovačke Božo Lasić i

Silvio Nardelli.

Podsjetimo, disciplinski sud Ministarstva unutarnjih poslova RH sutra će odlučivati o sudbini aktualnog rukovoditelja Postaje granične policije Gruda Matka Klarića kojega se tereti za seksualno uznemiravanje četiriju policijskih službenica i diskriminatorno ponašanje prema službenicima u više navrata. Potvrde li se navodi o povredi službene dužnosti, izgledna je Klarićeva suspenzija.

07. svibanj 2021 16:22