StoryEditor
DubrovnikCARITAS DUBROVAČKE BISKUPIJE

"Podijelimo radost Božića" sa žiteljima Ogulina

16. prosinca 2017. - 10:59

Karitativna akcija prikupljanja nekvarljive hrane i higijenskih potrepština “Podijelimo radost Božića” koja se 11. put organizira na Pilama u Dubrovniku i čiji cilj je uljepšati božićne blagdane pojedincima i obiteljima na nekom siromašnijem području Republike Hrvatske, ove godine je usmjerena prema području Ogulina, koje je stradalo u nedavnim poplavama.
 
Akcija “Podijelimo radost Božića” održava se danas od 9 do 16 sati i sutra, u nedjelju, 17. prosinca od 9 do 13 sati na Pilama.
 
Akciju organizira Caritas Dubrovačke biskupije, a podržavaju je pojedinci, obitelji, institucije (Grad, Županija, općine, škole, vrtići), župne i redovničke zajednice, katolička društva, sportski klubovi, udruge...  
 
“Kada smo prije deset godina krenuli s organiziranjem akcije ‘Podijelimo radost Božića’ na području Dubrovačke biskupije gotovo da i nije bilo organiziranih akcija za prikupljanje hrane i higijenskih potrepština. Godina po godina, situacija se uvelike promijenila te danas imamo mnoge akcije kroz koje se naši sugrađani mogu uključiti i pomoći potrebitima. I sam Caritas ponudio je našim sugrađanima nekoliko akcija. Ipak, želja nam je da se projekt 'Podijelimo radost Božića' nastavi i dalje. Zašto? Zato što je u čovjeku, kako i sami znate, potrebno razvijati osjećaj ljubavi i pažnje za drugoga. Upravo se činom kupnje proizvoda, zatim činom pakiranja, odvoženja, a nadasve činom susreta s volonterima na Pilama, kojima se predaju paketi, još više razvija djelotvorna ljubav prema bližnjem u potrebi. Posebnost ovoga projekta je i u tome što Dubrovnik i ostali dijelovi biskupije pomažu druge krajeve Hrvatske koji ‘imaju malo manje sreće’ pa žive u nekom dijelu Domovine koji baš i nema blagodati, životne mogućnosti i prilike koje imaju Dubrovčani. Sve to želimo ovim projektom istaknuti”, poručuju organizatori.
 
Svi oni koji su prijašnjih godina sudjelovali u akciji pozivaju se da se priključe i ove godine, a svi oni koji do sada nisu sudjelovali također su pozvani da daruju od srca nepoznatim osobama u potrebi i u svom srcu osjete radost darivanja.

loading...

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:56