StoryEditor
DubrovnikPOZIV ZA RODITELJE I SKRBNIKE DJECE

Počeo upis djece u prvi razred osnovnih škola

Piše DV
14. siječnja 2020. - 14:23
Na području Dubrovačko-neretvanske županije počeo je upis djece u prve razrede osnovnih škola koji će u školske klupe ući u rujnu, s početkom školske 2020/21. godine. 

Prema obavijesti iz Dubrovačko- neretvanske županije, u prvi razred školske godine 2020/2021. u osnovne škole upisat će se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području naše županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi. Konkretnije, to se odnosi na djecu koja će do 1. travnja 2020. godine navršiti šest godina života, na djecu koja do 31. ožujka ove godine nemaju navršenih šest godina života, ali koja do konca ove godine, odnosno do 31. prosinca 2020. godine navršavaju šest godina života ako to, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, odobri ovaj Upravni odjel. Spomenuti se upis odnosi na djecu kojoj je za školsku godinu 2019./2020. rješenjem Ureda državne uprave u Dubrovačko- neretvanskoj županiji odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

U I. razred osnovne škole u školskoj godini 2020./2021. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije obvezno se upisuju djeca iz točke 1. koja su hrvatski državljani, a djeca koja nisu hrvatski državljani, a imaju odobren boravak na području Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi, mogu se upisati ako to žele njihovi roditelji, odnosno skrbnici, odnosno sukladno propisima o ulasku, kretanju, boravku i radu stranaca u Republici Hrvatskoj. Naglasimo i to kako djeca državljana država- članica Europske unije također pravo na osnovno obrazovanje koje ostvaruju kao i djeca- hrvatski državljani.

Stoga, iz županije pozivaju sve roditelje, odnosno skrbnike djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2020/2021. da najkasnije do 10. veljače 2020. godine podnesu zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u I. razred osnovne škole.
#PRVAŠIĆI# OSNOVNE ŠKOLE# ŠKOLSKA GODINA 2020/21.
loading...

Izdvojeno

04. srpanj 2020 15:30