StoryEditor
DubrovnikOTVOREN POSTUPAK PREDLAGANJA KANDIDATA

POČASNI GRAĐANIN, NAGRADA GRADA I ŽIVOTNO DJELO Javna priznanja uz blagdan Svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Piše DV
14. studenog 2019. - 11:06
Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika pokrenuo je postupak za predlaganje kandidata za javna priznanja koja se dodjeljuju prigodom blagdana Svetog Vlaha - Dana Grada Dubrovnika. Javna priznanja uključuju proglašenje počasnim građaninom Grada Dubrovnika, Nagradu Dubrovnika za životno djelo i Nagrada Dubrovnika.
 
Počasnim građaninom Grada Dubrovnika može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima znatno doprinio promicanju, značenju i ugledu Grada Dubrovnika, ostvarivanju i razvijanju međusobnih odnosa Grada Dubrovnika i drugih gradova, naroda i država, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.
 
Nagrada Dubrovnika za životno djelo dodjeljuje se pojedincima, hrvatskim i stranim državljanima za iznimna postignuća važna za Grad Dubrovnik na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva.
 
Nagrada Dubrovnika dodjeljuje se za postignuća važna za Grad Dubrovnik na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva i to pojedincima, trgovačkim društvima, ustanovama i drugima.
 
Potencijalni predlagači mogu dodjelu javnih priznanja predložiti Odboru za javna priznanja, uz obrazloženje, najkasnije do 27. prosinca 2019.
 
Sve informacije o načinu prijave dostupne su u tekstu poziva OVDJE.
 
loading...

Izdvojeno

02. srpanj 2020 21:51