StoryEditorOCM
DubrovnikPREMIJER OPTIMISTIČAN |

PLENKOVIĆ NA SASTANKU S FRANKOVIĆEM I DOBROSLAVIĆEM: Zadovoljni smo što se u županiji ugovorilo skoro sedam milijardi kuna europskih projekata

Piše Kristina Filičić
27. travnja 2021. - 19:38

Zadovoljni smo sto se na području DNŽ ugovorilo skoro sedam milijardi kuna europskih projekata što pokazuje iznimnu agilnost i angažman i Županije i Grada i svih drugih aktera - kazao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka sa gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem. Govorilo se o efektima porezne reforme koja je omogućila veće prihode jedinicama lokalne samouprave. Plenković je izrazio zadovoljstvo uspostavom helikopterske medicinske pomoći na ZL Dubrovnik. Spomenuo je kako je Vlada RH pomogla 22 tisuće radnika kroz mjeru očuvanja radnih mjesta sa do sada gotovo 500 milijuna kuna.

- Na tom tragu su i naše aktivnosti kojima želimo omogućiti turističku sezonu na cijeloj hrvatskoj obali i ovdje. U dogovoru s ministarstvom turizma i zdravstva krenulo se s cijepljenjem turističkih djelatnika upravo ovdje s izvrsnim odazivom. Danas smo razgovarali o daljnjim mogućnostima da se cijepe svi oni turistički djelatnici koji to žele u najskorijem roku, a HZZO i ministarstvo će u tom pogledu dostaviti odgovarajući broj cjepiva - kazao je Plenković.

Na sastanku su još nazočile ministrica turizma i športa, Nikolina Brnjac i ministrica poljoprivrede, Marija Vučković.

19. travanj 2024 22:57