StoryEditorOCM
DubrovnikVOZAČI, OBRATITE PAŽNJU

Ipak skuplji parking. Pitali smo Sanitat jesu li proradili aparati za naplatu, u kojoj se valuti može plaćati i može li se koristiti kartica. Evo što su nam rekli

Piše DV
5. siječnja 2023. - 12:14

Nakon što su nam se sugrađani požalili kako na području Grada Dubrovnika ne radi sustav uličnih aparata za plaćanje parkinga, o čemu smo već pisali, iz Sanitata su nam dostavili objašnjenje:

- Prilagodba sustava još je u tijeku na određenom dijelu uličnih parkirnih automata, gdje se vrši sustav prilagodbe za plaćanje novčanicama i karticama. Plaćanje usluge parkinga u gotovom novcu na automatskim naplatnim blagajnama i uličnim aparatima moguće je isključivo u valuti euro, dok je na blagajni društva Sanitat Dubrovnik d.o.o. moguće kupiti sve usluge, a za vrijeme dvojnog opticaja zaključno sa 14. siječnja 2023. u 0:00 sati moguće obavljati plaćanje u kunama i eurima, navode iz Sanitata te dodaju:

- Na uličnim aparatima u funkciji, izvršena je prilagodna za plaćanje kovanim novcem u valuti EUR i to u apoenima 2; 1; 0,5; 0,2; 0,1 eura. Automatske naplatne blagajne na parkiralištima Pile i Žičara su u funkciji i parking se plaća isključivo u valuti euro i to novčanicama u apoenima 5,10,20, i 50 EUR te euro kovanicama apoena 2; 1; 0,5; 0,2; 0,1 eura.

Na pitanje može li se parking plaćati kreditnim karticama, iz Sanitata su odgovorili:

- Plaćanje usluge parkinga moguće je izvršiti slanjem SMS-a, na blagajnama Tiska te putem aplikacija Aircash i BeMove (e-parking).

Inače u 3 zoni u kojoj je zimska cijena sata parkiranja bila 5 kuna, pri konverziji u eure sada zapravo znosi 5,27 kuna

image

Nove cijene parkiranja

Sanitat
24. travanj 2024 13:22