StoryEditorOCM

Peticija potpisana, selidba neupitna: gruški ‘placari‘ bi u Park Luja Šoletića, a u Lapadu im pripremaju banke za prodaju

Piše Ahmet Kalajdžić
23. siječnja 2023. - 19:11

Zaposlenici gradske komunalne tvrtke ”Sanitat” od jutros na prostoru place Lapad ubrzano pripremaju skoro preseljenje i prihvat prodavača s gruške place. Uz pomoć tlačne pumpe čistili su cijelu placu i uklanjali otpad koji je tijekom kišnog vikenda nanio vjetar. Unatoč kiši neometano se postavljaju banci na natkrivenom i na otvorenom dijelu lapadske place.

image
Ahmet Kalajdžić/

Od uprave i direktorice ”Sanitata” još čekamo odgovor na prošlotjedni upit o tome kako će pomoći vlasnicima lokalnih OPG-ova i prodavačima s gruške place tijekom trajanja radova na prostoru zelene tržnice u Gružu.

Prošlog vikenda vlasnici OPG-ova i prodavači potpisivali su, podjsetimo, peticiju kojom su izrazili želju da se gruška zelena placa privremeno preseli u Park Luja Šoletića u Gružu a ne u Lapad s obzirom da ribarnica ostaje na gruškoj placi.

U peticiji također navode kako je u Lapadu problem parkinga, dostave robe i slab promet, dok je u Gružu bolji promet zbog blizine luke, marine,m autobusnih linija i trgovačkih centara.

image
Ahmet Kalajdžić/

Valja nam se strpiti i vidjeti hoće li navedena peticija dati rezultata. Još je nepoznato hoće li Uprava ”Sanitata”, ako ustraje u namjeri preseljenja u Lapad, poljoprivrednim proizvođačima, ali i kupcima - našim sugrađanima, osigurati mogućnost povoljnijeg parkiranja.

Rado bismo doznali i očekuju li se problemi zbog mogućih poslovnih teškoća u kojima je jedan od natječajem izabranih izvoditelja radova kojemu prijeti stečaj. Znači li to da se planirani rok završetka radova na placi u Gružu s listopada ove godine može odgoditi ne samo za Božić i kraj 2023. godine, nego i za Uskrs iduće, 2024. godine, još čekamo odgovor.

image
Ahmet Kalajdžić/
image

Djelatnici "Sanitata" intenzivno rade na pripremi preseljenja gruške place u Lapad

Ahmet Kalajdžić/
25. travanj 2024 14:48