StoryEditorOCM
DubrovnikPROBLEMI VRTIĆA IZVIĐAČ

Otpad je najlakše odložiti uz zid- vrtića!?

31. ožujka 2017. - 15:29

Zaposlenici dječjeg vrtića Izviđač, ali i mališani te njihovi roditelji, već duže vremena muku muče s nesavjesnim sugrađanima iz ulica Marijana Blažića, Baltazara Bogišića, Pera Budmani i Između vrta koji otpad, što ga iznose iz svojih obiteljskih kuća i apartmana koji se tijekom izvansezone ubrzano renoviraju, po nepisanom pravilu odlažu uz vanjski zid tog gradskog vrtića.

Posljedica takvog odlaganja otpada često je zakrčeni prolaz do vrtića a kako je ovih dana naglo zatoplilo, posljedica je i gotovo nesnosni vonj komunalnog otpada koji zbog velike vrućine ubrzano truli. Uz to, prizor nije ni malo lijep za vidjeti i kvari dojam o cvrtiću u kojem se tete na najbolji način brinu o najmlađim sugrađanima koji tako dobivaju i besplatnu lekciju o tome kako je najlakše besplatno odložiti sve stvari koje ne trebamo u svojim domovima.

Odgojiteljice su nas upoznale kako su o tako odloženom otpadu uvijek promptno izvješčivali komunalce Čistoće koji su brzo intervenirali te bi otpad pokupili i prolaz očistili. No, zaključili su kako je postavljanje nadzornih kamera najbolje i najjeftinije rješenje, tako da će upravi Dječjih vrtića Dubrovnik upravo tu mjeru predložiti kao dugoročno najbolje i najisplativije rješenje po vrtiće ali i- gradski proračun.

19. travanj 2024 16:28