StoryEditorOCM

Osvoji punu stipendiju za američki sveučilišni studij iz područja turizma

Piše PSD.
29. ožujka 2022. - 08:00
Fond stipendija od 84 500 eura: RIT Croatia dodjeljuje 5 vrijednih stipendija za američki studij Service Managementa

Američki koledž RIT Croatia poziva mlade ljude koje zanima karijera u turizmu i uslužnim djelatnostima da se prijave na natjecanje na kojem mogu osvojiti jednu od 5 vrijednih stipendija za američki studij Service Managementa koji se izvodi u Dubrovniku. Pobjednik natjecanja osvaja punu stipendiju od 26 000 eura. Rok za prijavu je 10. travnja 2022.

RIT Croatia je kampus prestižnog američkog sveučilišta RIT i već 25 godina izvodi američke sveučilišne studije koji studente pripremaju za međunarodne poslovne karijere. Već drugu godinu zaredom koledž organizira natjecanje za stipendije za mlade ljude koji žele razviti profesionalne karijere u području turizma; najbolji kandidat osvaja punu stipendiju za američki studij Service Managementa (Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima), a uz to se dodjeljuju još četiri vrijedne stipendije. Riječ je o četverogodišnjem američkom studiju iz područja turizma i srodnih industrija koji studente priprema za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma. Program studija je multidisciplinaran te nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja iz područja ekonomije, turizma i hotelijerstva te tzv. hard i soft vještina.

Studentica Ina Dizdarić: RIT Croatia nudi prilike za stjecanje iskustva u nekim od najvećih imena hotelske industrije

"Od malena sam uvijek puno putovala i boravila u hotelima, te me uvijek zanimalo kako to sve funkcionira iznutra. Tako sam se i odlučila studirati turizam,“ govori pobjednica prošlogodišnjeg natječaja, Ina Dizdarić. „Studiranje turizma na RIT Croatia za mene je posebno jer mi nudi praksu kroz studiranje, kao i razne prilike za stjecanje iskustva u nekim od najvećih imena hotelske industrije. Nastavnici me kroz praktične zadatke pripremaju za rad u raznim situacijama i stimuliraju rješavanje raznih izazova, što je puno bolje od suhog učenja teksta."

Studenti su tijekom studija obvezni odraditi najmanje 800 sati stručne prakse, što im osigurava vrijedno radno iskustvo i pomaže prilikom zapošljavanja. U Hrvatskoj i diljem svijeta, studenti praksu izvode u tvrtkama poput Admirals Cove (SAD), Direct Booker, Dorchester Collection (SAD), Falkensteiner Hotels and Resorts, Hilton Imperial Dubrovnik, Hilton Podgorica, Emirates palace (UAE) HTP Korčula, La Bagnaia Golf & Spa Resort Siena-Curio Collection by Hilton, Maistra, Maslina Resort, Le Meridien Lav, Meneghetti wine hotel te Valamar Riviera d.d.

Zašto se prijaviti? Puna stipendija i relevantno radno iskustvo već tijekom studija

Fond stipendija od 84 500 eura: RIT Croatia dodjeljuje 5 vrijednih stipendija

Pobjednik osvaja punu stipendiju + ekskluzivni RIT Croatia paket

Jedan studij + američka i hrvatska diploma = međunarodna karijera

Fokus na praktično: tijekom studija čeka te 800 sati obvezne stručne prakse u području studija

Turizam je jedna od najdinamičnijih industrija u svijetu koja nudi neograničene mogućnosti za razvoj izazovne karijere

Kvalitetno obrazovanje je ključno jer poslodavci traže kvalitetne i visokoobrazovane ljude

Uz spomenuto, studiranje na RIT Croatia studentima donosi i druge prednosti: studij na engleskom jeziku, program razmjene studenata među kampusima RIT-a (SAD i Dubai), međunarodno okruženje, individualizirani pristup studentima, i konačno, visok postotak zapošljavanja nakon diplomiranja.

Kako se prijaviti?

Na natjecanje se mogu prijaviti maturanti i osobe koje su u prethodne dvije godine završile srednju školu. Detaljne informacije o procesu prijave i natjecanju nalaze se ovdje.

image

rit croatia

Diplomant Roko Nikolić: Studij je u tijeku s događanjima u dinamičnom ugostiteljstvu, a usvojena znanja su vrlo primjenjiva u poslovnom svijetu

Roko Nikolić je diplomirao Service Management i iako ima tek 27 godina, već je razvio vrlo uspješnu karijeru kao chef i partner u poznatom Locanda Blu restoranu u Rovinju: "Studiranje na RIT Croatia stvarno je puno pomoglo. Znanje koje smo usvajali na predavanjima vrlo je primjenjivo u stvarnom poslovnom svijetu. Također studij je vrlo u toku s onim što se događa u dinamičnom svijetu ugostiteljstva. Sve to, u kombinaciji s programom obvezne stručne prakse tijekom studiranja je nešto što nam je, po mom mišljenju, dalo prednost pred studentima s drugih obrazovnih institucija. Ja sam prakse odradio uglavnom u F&B području jer sam to odabrao raditi u životu, ali sam također radio u marketingu, IT tvrtkama, itd. To mi je dalo bolje razumijevanje industrije i dalo mi mogućnost izbora po pitanju budućeg posla.“

Rok za prijavu je 10. travnja 2022.: čekamo te!

Rok za prijavu je 10. travnja 2022., a više informacija o natjecanju dostupno je ovdje.

 

Za više informacija kontaktiraj naš Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu)

ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

 

30. svibanj 2023 05:40