StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK |

Orašcu vodoopskrba i odvodnja za 30 milijuna kuna, Šetnici Nika i Meda Pucića nova rasvjeta, dogovoreni uvjeti rada vrtića i škola u epidemiji

Piše Grad Dubrovnik
9. listopada 2020. - 10:15
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Orašcu vodoopskrba i odvodnja vrijedna 30 milijuna kuna

U naselju Orašac napreduju radovi Vodovoda Dubrovnika d.o.o. na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje. Do sada je postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda te je izvršeno asfaltiranje više od 1,2 kilometra zahvata. Investicija ukupno vrijedna 28 milijuna kuna počela se izvoditi u lipnju.

Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. Dovršetkom vrijedne investicije omogućit će se priključenje 90 kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.

image
Orašac je postao veliko gradilište
Grad Dubrovnik


Investicije u komunalnu infrastrukturu jedno su od prioritetnih područja rada ove gradske uprave, a uz izgradnju sustava Orašac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda. Sva navedena ulaganja imaju za cilj poveća kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administrativnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Ugovorno 31 mjesec
Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mjesec od uvođenja izvođača u posao. Izgradnju mreže u Orašcu Vodovod izvodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama, koje Vodovod prate u investiciji.


GRADSKI KOTAR LAPAD

Šetnica Nika i Meda Pucića osvijetljena s gotovo 150 rasvjetnih tijela

Na proširenoj Šetnici Nika i Meda Pucića ugrađena je i puštena u rad nova javna i ambijentalna rasvjeta. U smjeru od Šetališta kralja Zvonimira prema hotelu More, na prvom dijelu obuhvata, postavljeno je 17 stupova javne rasvjete visine četiri metra, dok je na ostatku šetnice u kameni zidić sa sjeverne strane ugrađeno 108 komada ugradbenih tijela ambijentalne rasvjete.

Duž šetnice raspoređeno je i 16 ambijentalnih reflektora. Kako bi jedna od omiljenih gradskih šetnica poprimila završni izgled preostalo je tek na određenim, manjim, dijelovima postaviti zaštitnu ogradu te ugraditi poklopce na otvore usklađenima s izgledom šetnice.

image
Nova rasvjeta na Šetnici Nika i Meda Pucića
Grad Dubrovnik


Cjelovitim uređenjem šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

Proširena šetnica
Šetnica je na najužem dijelu proširena te je sada širine 2,40 metara. Dodatnih 20 centimetara ostavljeno je za smještaj ograde.


KOORDINACIJA RADA USTANOVA

Donesena odluka o uvjetima rada vrtića i škola u vrijeme epidemije

Odluka o organizaciji rada predškolskih ustanova i osnovnih škola za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 jednoglasno je usvojena na 33. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Odlukom se uspostavlja koordinacija i organizacija rada ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te ustanova osnovnoškolskog obrazovanja kojima je osnivač Grad Dubrovnik u uvjetima borbe s epidemijom koronavirusa te ista upućuje na nužne mjere koje je potrebno provoditi u svim vrtićima i školama.

image
U školama i vrtićima rad uz epidemiološke mjere
Grad Dubrovnik


Odlukom su definirana tri modela za provedbu nastave u školskoj godini 2020./2021. te dva modela organizacije rada dječjih vrtića, a propisano je i da se cijena vrtićkih usluga na dane na koje vrtić ili područni odjel ne radi (zbog zatvaranja vrtića ili odjela) umanjuje za 100 posto, dok će se cijena korištenja vrtićkih usluga za dane za koje su korisniku izrečene epidemiološke mjere umanjiti za 50 posto.
24. travanj 2024 18:34