StoryEditor
DubrovnikMK ‘DVIJE ROTE‘ |

OKUPILO SE STO VOZAČA I Prometna policija na blagoslovu motocikala

Piše dv
9. lipnja 2020. - 14:16
I policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik prisustvovali su blagoslovu motocikala koje je organizirao MK „Dvije rote“ iz KonavalaPU dubrovačko-neretvanska
Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik prisustvovali su blagoslovu motocikala koje je organizirao MK „Dvije rote“ iz Konavala. Blagoslov je udijelio don Josip Barišić, župnik iz Čilipa, a na ovom događaju prisustvovalo je oko 100 vozača mopeda i motocikala.

Tom prilikom donijeti su zaključci o mjerama koje bi, suradnjom Postaje prometne policije Dubrovnik i MK „Dvije rote“, dovele do smanjenja broja prometnih nesreća u kojima stradava ova skupina vozača.

- Najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu su neprilagođena i nedopuštena brzina, nekorištenje zaštitne kacige, kretanje po površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precjenjivanje vozačkih sposobnosti uz istovremeno podcjenjivanje opasnosti u prometu, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uklanjanje blokade na motociklima i nedozvoljeno pretjecanje (pretjecanje desnom stranom, preko pune razdjelne crte ili pretjecanje kolone vozila) - poručuju iz PU DNŽ.
loading...

Izdvojeno

17. rujan 2020 19:23