StoryEditorOCM
DubrovnikPRED SEZONU POŽARA

ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA "KOLOČEP 2021" Gradonačelnik se uvjerio u sposobnost dubrovačkih vatrogasaca

Piše dv
25. svibnja 2021. - 15:46

Mjesec svibanj u Hrvatskoj se obilježava kao mjesec zaštite od požara kojeg vatrogasci obilježavaju nizom aktivnosti. Tako su i dubrovački vatrogasci, kako bi provjerili sposobnost i koordinaciju žurnih službi zaduženih za gašenje požara na području grada Dubrovnika, posebice na otocima zbog specifičnosti samog područja, održali danas vatrogasnu vježbu „Koločep 2021“.

image
Vatrogasni vježbu je promatrao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković
Arhiv Grada Dubrovnika

Vježbu je, zajedno sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepkom Krilanovićem, pratio i dubrovački gradonačelnik, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković.

Cilj vježbe bila je provjera u kojem vremenskom periodu je moguće pristupiti gašenju požara na otoku Koločepu vatrogasnih snaga stacioniranih na samom otoku te u kojem vremenu je moguće da vatrogasci s kopna pristupe gašenju otoka. Ujedno je provjerena ispravnosti vatrogasne opreme koja se nalazi na otoku i je li ta oprema dostatna da pokrije zahtjeve požara koji je zahvatio 30 % otoka.

image
Vatrogasni vježbu je promatrao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković
Arhiv Grada Dubrovnika

Sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Koločep, a u vježbi je korišten i vatrogasni brod ''Orlando'', kojeg je Grad Dubrovnik nabavio prije dvije godine ponajprije za vatrogasnu zaštitu naših otoka. Grad Dubrovnik, inače je u proteklom razdoblju uložio značajna sredstva u vatrogastvo od nabavka opreme i uređenja vatrogasnih domova do brige za vatrogasce s kojima je potpisan novi kolektivni ugovor uz povećanje plaća.

19. travanj 2024 12:50