StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Održana radionica o održivosti u turizmu "Sustainability for Shore Excursion providers"

Piše dv
2. lipnja 2023. - 21:20

U sklopu projekta SUSTOUR sufinanciranog iz programa COSME Europske unije, danas je u hotelu Kompas održana edukacijska radionica o održivosti u turizmu pod krilaticom "Sustainability for Shore Excursion providers", a na njoj je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. 

Ovom prilikom zamjenica Tepšić pozdravila je ovaj događaj i organizaciju današnjeg susreta koji je okupio brojne lokalne dionike iz sektora turizma. Naglasila je važnost i potrebu ovakve vrste edukacija, poglavito u gradovima kao što je Dubrovnik, a koje pridonose boljem i proaktivnijem poslovanju. 

"Zadovoljstvo mi je sudjelovati na ovoj radionici projekta SUSTOUR kojeg provodi Travelife.  Odrzivost postaje premisa važna za sve segmente turističkog poslovanja, stoga nas raduje što  su dvije dubrovačke agencije dionici ovog projekta zajedno sa svojim dobavljacima. Grad Dubrovnik kroz svoj program "Respect the City" gradi odrzivi turizam i ovakve inucijative važne su za ukupnu održivost destinacije", kazala je zamjenica u svom govoru.

Radionica organizirana od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija obuhvatila je obuku i predavanja svjetski priznatog lidera u promicanju održivog turizma i jednog od osnivača Vijeća za globalni održivi turizam (GSTC) Nauta Kustersa.  Kroz online vježbe i grupni rad prisutnima je ovom prigodom prenio spoznaje, iskustva i praktične vještine u pogledu odgovornog, sustavog vodstva i razvoja kompetencija u održivom poslovanju, implementaciji održivih modela i vrijednosti koje turističkim tvrtkama, turoperatorima i agencijama kojima je turizam primarna djelatnost, mogu znatno unaprijediti djelovanje i učiniti ga prepoznatljivim. 

SUSTOUR ima za cilj poticanje kapaciteta i vještina 175+ organizatora putovanja (MSP-malih i srednjih poduzeća) kroz provedbu obuke, sustava upravljanja, standarda i rješenja, što će poboljšati njihovo održivo upravljanje i učinkovitost te otvoriti nove tržišne mogućnosti. Također, kroz projekt se nastoji razviti i primijeniti metodologiju i online alat za certificiranje održivosti izleta uključivanjem dobavljača izleta, uključujući (lokalni) prijevoz, aktivnosti (npr. vožnja brodom, ronjenje, razgledanje grada), hranu i usluge vođenja.

 

20. travanj 2024 05:58