StoryEditorOCM
DubrovnikU PONEDJELJAK POČINJE ŠKOLA

Održan sastanak u Županiji povodom početka nove školske godine. Evo o čemu se razgovaralo s ravnateljima

Piše dv
1. rujna 2023. - 16:55

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicama održali su danas online sastanke s ravnateljima osnovnih škola kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač te srednjih škola i učeničkih domova.

Ovom prilikom, župan je svima zaželio uspješan početak nove školske godine.

‘Ove godine započinje i eksperimentalni program cjelodnevne škole. Zahvaljujem i pohvaljujem OSnovnu školu Blato koja je jedina iz naše županije koja s tim programom kreće. Svakako, Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi brojne programe i natječaje te vas pozivam da zajedno radimo na dokumentacijama i pripremama za iste, a sve na korist i zadovoljstvo prvenstveno naših učenika’, poručio je župan na sastanku s ravnateljima osnovnih škola.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić ravnateljima je u kratkoj prezentaciji istaknula važne projekte, kao i načine na koji županija podupire rad svojih škola.

Podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine u svom Proračunu osigurala sredstva za financiranje radnih materijala učenika od 1. do 8. razreda svih 25 osnovnih škola kojima je osnivač, i to u iznosu od 398.171,00 eura.

Na sastanku s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova istaknuti su projekti energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i dvorane Gimnazije Dubrovnik, kao i Regionalnog centra kompetentnosti. Napomenimo i kako od ove školske godine Gimnazija Dubrovnik počinje s jednosmjenskom nastavom.

Nastava u školskoj godini 2023./2024. započinje u ponedjeljak, 4. rujna.

04. prosinac 2023 03:46