StoryEditorOCM
DubrovnikSEZONSKI EMBARGO |

ODOBRENO I ODBIJENO Bagere morali ugasiti Vaha i investitor iz Solinske, a Oštrice i Lukšići mogu dalje ‘čekićati‘

Piše Gabrijela Bijelić
29. lipnja 2020. - 19:55
Vodovod d.o.o. Dubrovnik dobro je prošao što se tiče zahtjeva za odobrenje građevinskih radova tijekom sezonskog embarga od 15. lipnja do 15. rujna. Dubrovački Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu pozitivno se očitovao o Vodovodova četiri zahtjeva za infrastrukturne projekte koje će raditi i ljeti, točnije za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, Lopuda, Mokošice, Štikovice i Zatona Malog.

image
Prema mišljenju 'komunalaca',  radovi koje izvodi Vodovod od interesa su za Republiku Hrvatsku
Vodovod Dubrovnik


Svi navedeni radovi su, prema mišljenju 'komunalaca', od interesa su za Republiku Hrvatsku, baš kao i zahvati Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na česticama u Trstenom, gdje je inače Arboretum u vlasništvu HAZU-a.
 

Devet neuslišanih


Na adresu Grada Dubrovnika stiglo je inače 60 zahtjeva investitora koji traže dopusnicu za izvođenje građevinskih radova u razdoblju tromjesečne zabrane. Na popisu 'molitelja' našlo se i devet investitora koji su planirali građevinski iskop bez stanke i u sezoni, no poručeno im je da takvo 'bageriranje' ne dopušta gradska odluka o privremenoj zabrani dijela građevinskih radova.

image
Nogometni menadžer Vahid Halihodžić potvrdio je skoro doseljenje u dubrovačku rezidenciju
Božo Radić/Hanza Media


Slijedom toga, tešku mehanizaciju do sredine rujna morala je ugasiti 'Rivijera Dubrovnik d.o.o' Krešimira Karačića, poznata po izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa koja je izazvala revolt stanara Solinske ulice. Jesen će pričekati i građevinski strojevi preko puta sveučilišnog kampusa, gdje tvrtka Chateau de Lorangerie d.o.o. supruge proslavljenog nogometnog managera Vahida Halilhodžića gradi rezidenciju za obitelj aktualnog izbornika Maroka. Zastat će do jeseni i bageri investitora Croatia busa d.o.o. koji su se strateški rasporedili po Komolcu, a mirovat će i radovi na građevinskim jamama u Orašcu, gdje iz Grada Dubrovnika kao investitora navode Treasure Tour d.o.o. opunomoćenika Željka Ćapina. Pod embargom je i iskop privatnih investitora fizičkih osoba na česticama u katastarskim općinama Gruž i Orašac.

image
Investiror 'Oštrice' zemljane radove davno je završio, sad slijedi glazura

 

Obrti mogu dalje


Neusporedivo više, čak 47, ima zahtjeva s pozitivnim ishodom jer se radi o obrtničkim ili radovima na konstrukciji građevine koji nisu zabranjeni gradskom Odlukom. Tako investitor 'Oštrice d.o.o' može neometano raditi na svojim voluminoznim objektima iza Grawea jer su zemljane radove ionako odavno okončali. S obrtničkim i konstruktivnim zahvatima mogu nastaviti i Jadranski luksuzni hoteli, te Dubrovnik Luxury Residence d.o.o.,poznati po gradnji Dvora Lapad...


image
U tijeku su radovi na obnovi Vile Šeherezade u vlasništvu obitelji Lukšić


Iz gradske uprave podsjećaju da oni formalno ne mogu zabraniti sezonske zemljane radove, već samo investitorima izdati očitovanje o tome koji su radovi zabranjeni gradskom odlukom.Za eventualno nepridržavanje odredbi tog dokumenta investitore će po prijavi sankcionirati nadležne institucije kojima, naravno, treba pustiti da rade svoj posao.
18. travanj 2024 15:18