StoryEditorOCM
DubrovnikNAJ WEB STRANICE|

ODJEL ZA ELEKTRONIKU I RAČUNARSTVO Dodijeljene nagrade i pohvalnice studentima u projektu WebPoSt

Piše DV
7. listopada 2021. - 14:00

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodijelili su nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike).

Rektor Burum čestitao je studentima na uspješnom sudjelovanju u projektu dodavši kako im je ovo potencijalno vrlo važan korak za snalaženje na tržištu rada već tijekom studija, a predsjednica Županijske gospodarske komore Trojić izrazila je ponos što ovaj projekt traje već devet godina i pravi je primjer sjajne suradnje među institucijama u društvenoj zajednici. Trojić je istaknula kako je u tih devet godina izrađeno više od 160 web-stranica malim poduzetnicima i udrugama.

Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocjenjenih.

Dobitnici nagrada su:

1. mjesto: student Matko Tepšić za tvrtku Fair sea trade d.o.o.

2. mjesto: student Baldo Valjalo za Malonogometni klub „Dunave“

3. mjesto: studentica Tena Živković za tvrtke Vidi Grupa d.o.o. i Baseline j.d.o.o.

Ostali ovogodišnji studenti: Mihaela Kristić za tri stranice za tvrtke Spirit of Dalmatia d.o.o., Good travel d.o.o. i Bakus vina j.d.o.o., Dario Demonjić za dvije web stranice tvrtkama Portela d.o.o. i Dubrovnik property service d.o.o., Kristina Rukavina za dvije stranice tvrtkama Mioca d.o.o. i Fioris j.d.o.o., Anamaria Jelača za obrt Idea Lab, Pero Sršen za firmu Mini Brum d.o.o. te Ivan Sentić za dvije stranice za Buffet Škola i Urban Hill d.o.o. dobili su pohvalnice.

Suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013., te traje punih 9 godina uz veliki interes malih poslovnih subjekata. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izradili su web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te su na taj način svoje teorijsko znanje primijenili u praksi, a mali su poduzetnici i udruge besplatno dobili web-stranicu za prezentaciju svojeg poslovanja. I ovogodišnje iskustvo na projektu WebPoSt pokazalo je da ovakav način suradnje pomaže u digitalizaciji poslovnih subjekata te afirmaciji studenata u poslovnom svijetu, a interes poduzetnika iz godine u godinu je velik.

22. travanj 2024 14:33