StoryEditor
DubrovnikFOTOKRITIKA

Očistili podmorje, a riva u Portu ostala neočišćena. Iz Županijske lučke uprave Dubrovnik poručuju: Čistoća će počupati motar i travu!

Piše Maja Rilović Koprivec
23. svibnja 2022. - 15:52

Svaka domaćica zna da kad očisti jedan dio kuće, to se šporkica više vidi na drugom dijelu. Tako je čini se i u Portu, gdje su vrijedni ronioci, njih čak 130 protekloga vikenda očistili podmorje od gomila smeća koje je palo na morsko dno,  pa je u motar i u drugu travu obrasla riva sad još više došla do izražaja. Tko je zadužen da je očisti, pitali smo ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dadića, pod čijom je nadležnošću stara gradska luka?

image

Riva u starom dubrovačkom portu zarasla je u travu

Tonći Plazibat/cropix/

- Odmah ćemo tražiti od Čistoće Dubrovnik  da počupa travu. Čistoća s Županijskom lučkom upravom ima ugovor o održavanju čistoće i licencirana je za odvoz otpada iz Porta, pa će i to učiniti – kaže ravnatelj ŽLU koja je jedna od suorganizatora nedavne akcije čišćenja podmorja u luci.  Čistoća će istovremeno od trave očistiti i Kaše koje i dalje čekaju financijski bolja vremena  kako bi DPDS krenuo u njihovu zahtjevnu sanaciju. Nažalost i Društvo je kao i Županijsku lučku upravu  pandemija vratila nekoliko godina unazad i trebat će nam više dobrih sezona da se vratimo tamo gdje smo bili, kaže Dadić.

15. kolovoz 2022 15:54