StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKI STOŽER |

OBRAĐENO 396 UZORAKA U našoj Županiji danas 13 novozaraženih, preminula ženska osoba iz Dubrovnika

Piše PSD.
22. svibnja 2021. - 11:30

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega su četiri utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o pet osoba iz Dubrovnika, po jednoj osobi iz Konavala, Korčule, Opuzena, Ploča, Vele Luke i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište u našoj županiji.

Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i jedanaest osoba ženskog spola, a njih sedam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 15 osoba: šest iz Metkovića, četiri iz Ploča, tri iz Dubrovnika te po jedna iz Slivnog i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 396 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 72 154 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju dva pacijenta na invazivnoj ventilaciji. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. god.)

U samoizolaciji je 297 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenje mjere samoizolacije, sve na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 737 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

24. travanj 2024 06:21