StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Obnova gruškog bazena do Feste 2021., u Mokošici saniran sportski teren, druga etapa ceste Kliševo-Mrčevo...

Piše Grad Dubrovnik
18. listopada 2019. - 13:00

EX HOTEL STADION

Zgrada bazena obnovit će se do Feste 2021.

U poslovnom centru grada nešto više od mjesec dana traju radovi rušenja koji prethode rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion. Uklanjanje neadekvatnih pregradnji zgrade potrajat će još desetak dana, uz zadržavanje postojećeg konstruktivnog sustava građevine. Investicijom vrijednom 18.3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

Predviđeni rok završetka radova je 15 mjeseci, a zgradu je u četvrtak obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima kako bi se osobno uvjerio u tijek izvedbe planiranog projekta.

- Danas smo imali priliku obići jedno od gradilišta, kao što vidite 2019. je godina ulaganja u sportsku infrastrukturu, uskoro će ova građevina postati ugledna, neće više biti neugledna kao do prije par mjeseci. Očekujemo da će radovi biti gotovi u svibnju 2020. godine, a onda slijedi unutarnje uređenje. Očekujem da bi se kompleks mogao otvoriti za svetoga Vlaha 2021. godine. – rekao je gradonačelnik Franković.

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik.

Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga.

Uredit će se i okolni vanjski prostor - parterne površine uz istočne i zapadne ulaze u prizemlju građevine te jugozapadni ulaz u prizemlju, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište prenamijenit će se u pješački prostor - trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.


OKVIR: Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.


NOVA MOKOŠICA

Saniran sportski teren

U suradnji Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu i Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, završena je obnova sportskog terena za mali nogomet u Novoj Mokošici, u ulici Između dolaca.
Prošle godine, u prvoj fazi sanacije, odrađeni su radovi bojanja ogradne konstrukcije sa žičanim pletivom i zamjena oštećenog pletiva, radovi popravka i bojanja malih barica te bojanje tribina.


U drugom dijelu sanacije ovog igrališta nedavno je postavljena nova betonska podloga, mrežice na malim baricama te su iscrtane linije za mali nogomet. Iz sigurnosnih razloga postavljene su i kamere za video nadzor obnovljenog sportskog terena, a završetkom ove obnove Mokošani su dobili potpuno uređen prostor za rekreaciju i druženje.

GORNJA SELA

Druga etapa ceste Kliševo-Mrčevo

U tijeku su radovi na drugoj dionici ceste Kliševo-Mrčevo, i to na 2,5 kilometara dugom dijelu nerazvrstane ceste koji se proteže od križanja „Kadina ploča“ pa sve do Mrčeva. Izvedena su dva potporna zida predviđena projektom, a radovi se nastavljaju pripremom cjelokupne trase za asfaltiranje koje će se provoditi u fazama. Radovi na 3,2 kilometra dugoj cesti nastavljeni su krajem rujna, i to odmah po završetku prve dionice od Kadine ploče do Kliševa duge 700 metara.


Sanaciju cjelokupne ceste u punom profilu od 5,5 metara izvodi tvrtka Tehnogradnja, a ukupna vrijednost investicije koja će omogućiti kvalitetnu povezanost ovog dijela Gornjih sela iznosi 8 milijuna kuna. Za dionicu Mrčevo-Riđica u tijeku je izrada projektne dokumentacije.
 

20. travanj 2024 13:35