StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE STOŽERA

Novih 18 slučajeva koronavirusa

Piše DV
2. svibnja 2021. - 09:36

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom (četiri utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o osam osoba iz Vele Luke, pet iz Dubrovnika, dvije iz Stona, jednoj iz Blata i Orebića i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo šest muških osoba i 12 osoba ženskog spola, a 14 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 54 osobe: 22 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, sedam iz Opuzena, pet iz Stona, dvije iz Ploča i Slivnog, jedna iz Konavala, s Mljeta, iz Pojezerja, Zažablja i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 282 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 65 533 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 50 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 696 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 678 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

19. travanj 2024 10:14