StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Novi dom za umirovljenike kod Opće bolnice Dubrovnik, zdravstvenom osoblju stanovi na Pobrežju, proradio parking Gradac

Piše Grad Dubrovnik
14. svibnja 2021. - 09:36
Plato parkirališta Gradac ozelenjen je, a u središnjem dijelu formiran je zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom česvineGrad Dubrovnik

NOVI DOM ZA UMIROVLJENIKE ISPOD OB DUBROVNIK

Predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole

Predan je glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. Ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan za skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg pokreće ova gradska uprava, nakon što su prošli mjesec započeli radovi na domu u Gružu.

image
Rekonstrukcijom doma u Gružu i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik zadovoljit će se potrebe smještaja sugrađana treće životne dobi
Grad Dubrovnik

Novi dom bit će kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekta Tina Svena Franića posvećena je prostorima korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor.

Konceptom tri izmaknuta volumena postignut je smještaj raznih korisničkih grupa – od potpuno pokretnih i aktivnih korisnika preko polupokretnih i nepokretnih korisnika, kao i dementnih u raznim stupnjevima.

SMJEŠTAJ ZA TREĆU DOB

Rekonstrukcijom doma u Gružu i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik zadovoljit će se potrebe smještaja sugrađana treće životne dobi.

STAMBENO ZBRINJAVANJE DJELATNIKA U ZDRAVSTVU

Grad Dubrovnik donirat će zemljište zdravstvenim djelatnicima na Pobrežju

Povodom obilježavanja dana medicinskih sestara, a sukladno prethodno provedenim razgovorima te na osnovu izrađene arhitektonsko-urbanističke studije Pobrežje, gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu.

image
Grad Dubrovnik prepoznaje status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvee skrbi za zdravlje stanovništva
Grad Dubrovnik

Ovim Sporazumom Grad Dubrovnik iskazao je namjeru dodjele zemljišta djelatnicima u zdravstvu na području Pobrežja. Grad Dubrovnik prepoznaje status i važnost svih zdravstvenih djelatnika kao nositelja društvene skrbi za zdravlje stanovništva. Zdravstveni djelatnici su vrlo važan resurs ovog grada, a upravo vrijeme korona krize pokazalo je se koliko su nam važni.

Svojim predanim i neumornim radom osigurali su da svi naši sugrađani prime adekvatnu medicinsku skrb te za razliku od nekih drugih bolnica u Republici Hrvatskoj u ni jednom trenutku Općoj bolnici nije prijetio scenarij katastrofe.

OKVIR - Zadržimo mlade stručnjake

Kroz niz mjera gospodarske i socijalne politike stvaraju se uvjeti za poticanje zadržavanja mladih stručnjaka i djelatnika u zdravstvu u Dubrovniku.

NOVOUREĐENO PARKIRALIŠTE

Obnovljeni parking Gradac u punoj funkciji

Gradonačelnik Mato Franković obišao je novouređeno parkiralište na Gracu, gdje su na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih provedeni radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta te osigurano nesmetano kretanje parkiralištem, koje će i dalje služiti isključivo za parkiranje građanima.

image
Plato parkirališta Gradac ozelenjen je, a u središnjem dijelu formiran je zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom česvine
Grad Dubrovnik

„Predio parking Gradac područje je kojim se do sada nismo mogli pohvaliti, a nakon više desetljeća danas imamo posve novu vizuru i dodatnu vrijednost za naše sugrađane“, kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska. Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Mijom Erak.

Investiciju je provela tvrtka Sanitat iz vlastitih sredstava, čiji je direktor Tomislav Tabak izrazio zadovoljstvo dovršenjem ovog važnog projekta.

ZELENI OTOK S ČESVINOM

Plato parkirališta Gradac ozelenjen je, a u središnjem dijelu formiran je zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom česvine. Izveden je i sustav za automatsko navodnjavanje, oborinsku odvodnju i rasvjetu.

18. travanj 2024 03:05