StoryEditorOCM
DubrovnikLAPADSKI ‘MAKEOVER‘

‘Nova, moderna vizura inspirirana mediteranskim i modernističkim elementima‘

Piše DV
19. veljače 2020. - 12:11
"Nekada zapušteni prostor pored ulaza na gradski stadion i uz jednu od najprometnijih prometnica u Lapadu dobio je novi, moderan izgled. Završen je projekt uređenja, prilagođen prostoru, sa suvremenom urbanom opremom. Popločan je pod, postavljena klupa i mala fontana te prostor za odlaganje bicikla", pišu gradske službe.
 
Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika prošle je godine pozivnim natječajem odabrao projektanta i izvođača za idejno rješenje i građevinsku obnovu javne površine u Lapadu. Autor idejnog rješenja uređenja je arhitekt Davor Bušnja iz studija Nona d.o.o., a izvođač radova tvrtka Alfaplan.
 
"Navedenim projektom, vrijednim 364.638 kuna, javna površina u Lapadu dobila je novu, modernu vizuru inspiriranu mediteranskim i modernističkim elementima i otvorena je za korištenje građanima", smatraju u gradskoj upravi. Kako je objavljeno prilikom potpisivanja ugovor o izvođenju radova, s PDV-om radovi su vrijedni 455.798,61 kuna.
 
Grad je pokrenuo niz projekata u ovom dijelu grada te se trenutačno izvode radovi na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca, zajedno s radovima na javnoj rasvjeti, izgradnji nogostupa i uređenju ceste, a započeli su i radovi na izgradnji sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka. Također, ove godine započet će i radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Lapadske obale, za što je osigurano 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova te radovi na uređenju šetnice Nika i Meda Pucića.
19. travanj 2024 01:50