StoryEditorOCM
DubrovnikZA OSAM NOVIH GRUPA

NOVA MJESTA ZA DJECU Počeli radovi nadogradnje vrtića Palčica, trajat će godinu dana

Piše PSD.
7. veljače 2018. - 13:43

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Mato Franković u pratnji suradnika - zamjenice Orlande Tokić, pročelnika UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđana Todorovskog i ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik Boje Milan Mustać obišao je danas radove na rekonstrukciji i nadogradnji vrtića.

Investicija je ukupno vrijedna 11.436.116,00 kuna s PDV-om, a uključuje dograđuju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu predviđeno igralište. U okviru investicije izvest će se i novi pristupni put s Ulice Iva Vojnovića s parkiralištem, kao i novo krajobrazno uređenje. Završetak radova očekuje se za godinu dana.

Dječji vrtić „Palčica“ dobit će osam novih odgojno-obrazovnih grupa, a sveukupni kapacitet novog vrtića popet će se na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa, što je u skladu s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Postojeća građevina služit će za smještaj 206 djece u 12 grupa; osam vrtićkih i četiri jasličke, dok se u novoizgrađenom dijelu predviđaju četiri grupe za djecu jasličke dobi te četiri za djecu vrtićke dobi, što je ukupno 116 djece.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je ovo prva velika investicija u kapacitete predškolskog odgoja. –„Cilj je postizanje svih pedagoških standarda, a za to je potrebna gradnja novih ili nadogradnja postojećih vrtića. Zato ćemo nastaviti i dalje sa sličnim projektima. Očekujemo novi vrtić u Mokošici i brojne druge projekte koji su predviđeni Proračunom“, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta. 

-„Radi se o nadogradnji dvije nove etaže. Kvadratura je oko 500 kvadrata po etaži, uz dječje igralište na krovu. Dobivamo i novi ulaz u vrtić i 10 novih parkirališnih mjesta,“ rekao je pročelnik novoustrojenog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski, dok je zadovoljstvo projektom izrazila i ravnateljica javne ustanove Dječji vrtići Dubrovnik Boja Milan Mustać.

Radove izvodi zajednica ponuditelja sastavljena od tvrtki Lapad graditelj, Apsida inženjering, Adi tehnika, Cvijeta nekretnine uz nadzor tvrtke IGH.

24. travanj 2024 02:05